Algemene afbeelding testimonials

Miranda Addie

Student Hogere Hotelschool duaal

Miranda Addie (55), student aan de duale variant van de Hogere Hotelschool, vindt het belangrijk om gastvrijheid op de kaart te zetten. Ze koos voor de horeca omdat ze vindt dat je er ook vanuit de zorg heel veel van gastvrijheid kunt leren.

Algemene afbeelding testimonials

”Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk, ik ken mijn valkuilen beter, ben pro-actiever en durf buiten mijn comfortzone te treden”

“Bij zorginstelling Lentis, waar ik werk, vinden wij het belangrijk om gastvrijheid goed op de kaart te zetten. Ik wilde bij Lentis de nieuwe functie van coördinator Hospitality graag op mij nemen, maar wilde me dan wel verder kunnen ontwikkelen. Ik heb gekozen om de Hogere Hotelschool te doen omdat juist hier gastvrijheid hoog in het vaandel staat en wij daar in de zorg veel van kunnen leren.”

Het ontwikkelen van nieuwe plannen

“Ik vind dat je het meeste leert als je voor jou nieuwe theorieën en methodieken ook meteen kunt toepassen in je werk. Dat zorgt er ook voor dat collega’s worden geïnspireerd om anders naar bedrijfsprocessen te kijken. Bij de onderwerpen die we bijvoorbeeld in de opleiding behandelen, zoom ik in op de situatie in mijn bedrijf. Ik stel adviezen op voor mijn werkgever, waar vaak meteen iets mee gedaan wordt. Zo was het voor Lentis goed om zich vanuit de marketinggedachte meer naar buiten toe te richten en de doelgroep, ouderen die zelfstandig thuis wonen, aan te spreken. Om dat goed te kunnen doen, heb ik een plan ontwikkeld. Het uiteindelijke resultaat? Een website voor ons restaurant zodat de mensen bij ons kunnen eten en elkaar ook echt kunnen ontmoeten.”

Persoonlijke ontwikkelingen

“Een belangrijk onderdeel van de opleiding is persoonlijke ontwikkeling. Doordat we hier veel mee bezig waren, heb ik inzicht gekregen in waarom ik bepaalde dingen doe en waarom ik tegen sommige zaken aan loop. Ik ken mijn valkuilen beter, ben pro-actiever en durf buiten mijn comfortzone te treden en uitdagingen op te zoeken. Als je zoals ik al heel lang werk –ik ben 55 jaar oud-, doe je dingen op een bepaalde manier. Omdat je dat nu eenmaal zo gewend bent. Zeker in de zorg, waar reflecteren niet erg gebruikelijk is. Ik vind het erg waardevol om weer te ontdekken waar ik vanuit mijn natuur door gedreven word.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Hogere Hotelschool Duaal.