Nadja

Afbeelding
ervaringsverhaal-nadja.jpg
“Veel creatieve aspecten maar ook het belang van strategische keuzes komt goed naar voren.”
Nadja
Student Communicatie

Hi, mijn naam is Nadja en ik studeer communicatie op NHL Stenden. Op dit moment zit ik in het tweede jaar.

Voordat ik aan de opleiding begon kreeg ik veel insights via mijn nicht. Zij zat toen in het eerste jaar van de opleiding Communicatie. Hierdoor had ik al een vrij goed beeld van de opleiding en van de vakken die gegeven worden. De opleiding is precies zoals ik mij had voorgesteld; veel creatieve aspecten maar ook het belang van strategische keuzes komt goed naar voren. Alles wordt behandeld in deze studie; evenementen organiseren, extra kennis opdoen over sociale media, maar ook het marketingdeel en weten hoe je een sterk rapport in elkaar zet, hoort erbij. Dat maakt deze studie ook zo anders en leuk, je richt je niet specifiek op één vakgebied.

Zo zijn ook de perioden ingedeeld. We hebben begin jaar 2 de periode ‘Communicatieonderzoek’ gehad, een periode die gericht was op onderzoek doen en werken met externe bronnen. In de laatste periode hebben we ‘Creatie’ waar de focus ligt op het ontwikkelen van middelen en creatief denken. Door deze afwisseling krijg je een duidelijk beeld van welke aspecten jij leuk vindt en waar jij je in wil gaan specialiseren. Tijdens een grote opdracht in een periode werk je voor een echte opdrachtgever. Deze komt langs voor een briefing en de hele periode ga je als echte communicatieprofessional bezig voor deze opdrachtgever. Dit is een aspect wat mij heel erg aanspreekt; je doet zo al extra kennis en praktijkervaring op.

In jaar 3 mogen we stage lopen. De voorbereiding hierop is al in het tweede jaar. Je krijgt voorlichtingen en je oefent al met sollicitatiegesprekken. Je wordt hierin heel goed begeleid. Dit neemt veel stress weg, omdat je het niet alleen hoeft te doen.

Door Corona zitten we op dit moment in een rare situatie, ineens moeten thuis werken en krijgen we online les. Dit is voor iedereen even wennen, ook voor de docenten. Ik vind dat de opleiding het heel goed aanpakt. Vanaf het begin zijn ze duidelijk geweest en hebben ze ons op de hoogte gehouden. De laatste lesperiode moest op het laatste moment helemaal omgegooid worden, omdat vele opdrachten niet meer mogelijk waren. Dit hebben ze heel goed opgelost. Ze zijn met leuke alternatieven gekomen en proberen die duidelijkheid voort te zetten. Door op deze manier in te spelen op de actualiteit, denk ik dat ze de studenten gemotiveerd houden. Mij wel in ieder geval!