Roël Bennink

Afbeelding
ervaringsverhaal-roël-bennink.jpg
“Je doet veel opdrachten voor werkgevers uit het werkveld, dat is super leerzaam”
Roël Bennink
Student Human Resource Management

Roël Bennink (22) volgt de opleiding Human Resource Management. Nadat hij in België voor het eerst in aanraking kwam met HRM weet hij het zeker; hier ligt zijn toekomst.

"Ik liep stage bij een klein hotel, met 69 kamers, in België. Daar kwam ik erachter dat mijn hart bij HRM ligt. Ik deed toen nog de Hotelschool en kreeg tijdens deze stage veel HR-taken zoals het bijwonen van sollicitatiegesprekken. Na dit avontuur heb ik de stoute schoenen aangetrokken en besloot ik mijn hart te volgen door Human Resource Management te studeren bij NHL Stenden. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad."

Internationaal karakter

“De opleiding bij NHL Stenden biedt een mooie combinatie van de zakelijk en de sociale kant van HRM, zoals coaching en training maar ook vakken als recht en economie. Daarnaast vind ik de sfeer op school en het internationale karakter heel fijn. Ik vind het leuk en afwisselend om tijdens mijn minor met zowel Nederlandse als buitenlandse studenten te werken. Die kijken vanuit hun cultuur soms heel anders tegen een opdracht of vraagstuk aan.”

Mooie bedrijven

“Vanaf het 2e jaar doe je veel opdrachten voor werkgevers uit het werkveld, dat is super leerzaam. Zo kon ik de kennis uit jaar 1 écht toepassen in de praktijk. Voor NovaTec, een bedrijf gespecialiseerd in auto-onderdelen hebben we gekeken hoe je beoordelingsgesprekken met medewerkers op een meer originele manier kunt uitvoeren. En we hebben gekeken naar hoe je ziekteverzuim en problemen tussen medewerkers kunt oplossen.”

“Het mooie is dat je na de opleiding direct aan de slag kunt omdat er veel vraag is naar HR-medewerkers.”

Veelzijdig

“De opleiding biedt een veelzijdig aanbod van het vak. Aan de ene kant zijn er vakken gericht op het sociale aspect zoals ethiek, hoe ga je om met ethische problemen en hoe kun je medewerkers coachen. Aan de andere kant krijg je ook marketing, recht en bedrijfseconomie. Dit gaf mij de kans om tijdens de opleiding nog beter te ontdekken welke richting het beste bij mij past. Ik zou na mijn studie graag bij een midden-kleinbedrijf willen werken omdat je bij een kleiner bedrijf vaak veelzijdig ingezet wordt.”

Holiday Inn

“In het 2e jaar heb ik stagegelopen op de HR-afdeling van NHL Stenden. Dat was een hele leerzame ervaring. Van recruitment tot het aannemen van personeel en het opstellen van vacatures, het kwam allemaal aan bod. In mijn laatste jaar wil ik graag stagelopen bij een grote internationale organisatie zoals Holiday Inn. Het is nog even spannend of dit gaat lukken. Anders wordt het een hotelketen in de Randstad. Het mooie is dat je na de opleiding direct aan de slag kunt omdat er veel vaag is naar HR-medewerkers. Mijn droombaan? Loopbaancoach worden binnen een mooi bedrijf.”