Sanne Renes

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Een leven lang studeren, wat een luxe”
Sanne Renes
Alumna Leraar Gezondheidszorg & Welzijn en deeltijdopleiding Leraar Biologie

Sanne Renes (25) studeerde in 2013 af als Leraar Gezondheidszorg & Welzijn. In 2015 startte ze met de deeltijdopleiding Leraar Biologie. Sanne geeft les in beide vakken aan leerlingen van CSG Liudger in Drachten.

Schot in de roos

“Ik was net 23 toen ik voor de klas stond als docente Zorg & Welzijn. Tijdens dit eerste jaar merkte ik dat ik de uitdaging miste om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil iedere dag nieuwe kennis opdoen, ook nu ik voor de klas sta. Per toeval werd ik gevraagd om in te vallen voor het vak Biologie. Een schot in de roos, want dit vak sluit perfect aan bij Zorg & Welzijn. Ik leerde zoveel nieuwe dingen, dat ik zelf reikhalzend uitkeek naar de biologielessen. Voor mij was meteen duidelijk: het wordt de deeltijdopleiding Leraar Biologie.”

Multi-inzetbaar

“Ik heb een lerarenbeurs aangevraagd, waarmee ik mijn tweede studie bekostig. Bovendien wordt het behalen van een tweede lesbevoegdheid enorm gestimuleerd door mijn werkgever. Als middelbare school is het fijn om docenten te hebben die je voor meerdere vakken kunt inzetten. Ik onderscheid mezelf door multi-inzetbaar te zijn. Het mes snijdt dus aan twee kanten: ik ben blij dat ik weer studeer en mijn werkgever is blij met mijn nieuwe kennis.”

Ezelsbruggetjes maken

“Ik sta nu voor de klas als leraar Zorg & Welzijn en als leraar Biologie. De combinatie bevalt heel goed. De lesstof heeft heel veel overlap omdat ze in hetzelfde vakkenpakket zitten. Daardoor kan ik verbanden leggen tussen de praktijk van Zorg & Welzijn en de achterliggende theorie van Biologie. Deze bruggetjes helpen bovendien uitstekend als ezelsbruggetje voor de leerlingen om de stof te begrijpen.”

Volop energie

“Ik krijg volop vrijstellingen, omdat ik mijn eerste lerarenopleiding ook op de NHL heb gedaan. In overleg met de opleidingscoördinator heb ik een studieplan op maat gemaakt. Op vrijdag zit ik de hele dag in de studiebankjes. Heerlijk vind ik dat. Ik krijg volop energie van alle nieuwe dingen die ik doe en leer. Als ik hierna klaar ben, wil ik misschien nog wel een universitaire studie oppakken. Een leven lang studeren, wat een luxe."