Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Ben jij geïnteresseerd in gezondheidszorg en welzijn in de breedste zin van het woord? Lees dan gauw verder.

Variaties op deze studie
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Wil jij jouw toekomstige leerlingen klaarstomen voor een baan in de zorg, in een schoonheidssalon of een kinderdagverblijf? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn iets voor jou.

  • Top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2022.
  • Kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht.
  • Vanaf jaar 1 sta je voor de klas.
  • Onderzoek zelf hoe onderwijs het beste kan worden vormgegeven.
  • Je werkt volop samen met scholen uit de regio.
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Er komt nogal wat kijken bij het leraarschap: in het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar ondersteun je ook leerlingen bij het leren. Naast docent ben je dus ook pedagoog en coach. Daarnaast zijn competenties als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Als docent in het vakgebied zorg en welzijn help je jongeren om zich bewust te worden van hun eigen leefstijl: geen vette hap eten en de trap nemen in plaats van de lift. Verschillende onderwerpen die daarmee te maken hebben, komen tijdens je opleiding aan de orde. Je moet dan denken aan hygiëne, receptenleer, seksualiteit en genotsmiddelen. Met je diploma kun je lesgeven in het praktijkonderwijs, op het vmbo en in de volwasseneneducatie, maar ook op de onderbouw van havo en vwo.

Je kunt ook een tijdje in het buitenland studeren en daar bijvoorbeeld een minor volgen. Een andere cultuur ervaren en een andere taal spreken: dat staat goed op je cv!

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
lieke-bruin
“Door de combinatie van onderwijs en zorg viel alles op z’n plek”
Afbeelding
Lieke bruin
Lieke Bruin
Studente Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Studievereniging Magiso

Ben je tijdens je studie op zoek naar gezelligheid, uitbreiding van je netwerk en nieuwe kennis? Als student van de lerarenopleidingen Geschiedenis, Maatschappijleer, Economie, Gezondheidszorg en Welzijn of Aardrijkskunde kun je je aansluiten bij studievereniging Magiso. Ze organiseren tal van activiteiten waarbij netwerken, het bevorderen van kennis en het uitwisselen van informatie centraal staat. Tussen studenten, docenten en professionals. Dat doen ze door de organisatie van formele, informele, educatieve en feestelijke activiteiten. Meer weten over Magiso? Bekijk dan de Facebookpagina van Magiso of bekijk de Instagrampagina.