
Studiekenmerken lerarenopleiding Zorg en Welzijn
De Bachelor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn is een vierjarige opleiding, waarbij begeleiding op maat wordt geboden. De studie start in september.
Als docent Gezondheidszorg en welzijn help je jongeren zich bewust te worden van hun eigen leefstijl: gezond eten, blijven bewegen, hygiëne. Het beslaat een breed terrein. Jouw toekomstige leerlingen zitten op de praktijkschool, het vmbo en het mbo en gaan later bijvoorbeeld werken in de zorg, in een schoonheidssalon of in een kinderdagverblijf. Wil jij de uitdaging aangaan om hen daar op voor te bereiden? Met de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn (GZW) kan je lesgeven in het praktijkonderwijs, vmbo en in de volwasseneducatie, maar ook op de middelbare school in de onderbouw havo en vwo.
Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat
Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas
Ontwerp en geef boeiende lessen op MBO
Ook naar het buitenland? Dat kan! Bijvoorbeeld door het volgen van een minor. Staat ook goed op je cv.
Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen
Mét de mogelijkheid om een tweede lesbevoegdheid te halen
Je werkt volop samen met scholen uit de regio
Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
Grote baankans na het afstuderen
De Bachelor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn is een vierjarige opleiding, waarbij begeleiding op maat wordt geboden. De studie start in september.
In het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar ondersteun je ook leerlingen bij het leren. Naast docent ben je dus ook pedagoog en coach. Daarnaast zijn competenties als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang. Dit leer je allemaal tijdens de hbo Leraar Gezondheidszorg en Welzijn.
Net als jouw leerlingen straks, verschil je als student in je leerbehoeftes, interesses en manier van leren. Naast de basis van de opleiding,biedt de opleiding Leraar Zorg en Welzijn veel ruimte voor eigen keuzes. Bovendien start het ‘leren in de praktijk’ bij aanvang van de opleiding. Je studeert aan de hand van ‘praktijkvragen’ uit het werkveld. Jouw ontwikkeling ten aanzien van de bekwaamheidseisen van de leraar staat centraal. Je wordt tijdens de studie Docent Zorg en Welzijn begeleid door een studiecoach. In de hoofdfase heb je ruimte om je eigen leerroute te bepalen en je minor te kiezen. In de afstudeerfase heb je daarna keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen: beroepsgericht onderwijs of algemeen vormend onderwijs.
De studielast van deze opleiding is 40 uur per week.
Je bent dus 5 dagen per week met je studie bezig. Dit bestaat uit ongeveer 12-16 contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en 18-22 uur zelfstudie.
Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!