Afbeelding
Ad-Service Zorg &Welzijn
Afbeelding
Ad-Service Zorg &Welzijn

Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Ben jij geïnteresseerd in gezondheidszorg en welzijn in de breedste zin van het woord? Lees dan gauw verder.

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Wil jij jouw toekomstige leerlingen klaarstomen voor een baan in de zorg, in een schoonheidssalon of een kinderdagverblijf? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn iets voor jou.

  • Kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht.
  • Vanaf jaar 1 sta je voor de klas.
  • Onderzoek zelf hoe onderwijs het beste kan worden vormgegeven.
  • Je werkt volop samen met scholen uit de regio.
Afbeelding
Lindsay Stegenga

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond

Wat staat je te wachten?

Er komt nogal wat kijken bij het leraarschap: in het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar ondersteun je ook leerlingen bij het leren. Naast docent ben je dus ook pedagoog en coach. Daarnaast zijn competenties als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Als docent in het vakgebied gezondheidszorg en welzijn help je jongeren om zich bewust te worden van hun eigen leefstijl: geen vette hap eten en de trap nemen in plaats van de lift. Verschillende onderwerpen die daarmee te maken hebben, komen tijdens je opleiding aan de orde. Je moet dan denken aan hygiëne, receptenleer, seksualiteit en genotsmiddelen. Ook ga je aan de slag met beroepsgerichte vaardigheden en verwerf je kennis van allerlei doelgroepen. Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare docent. Met je diploma kun je lesgeven in het praktijkonderwijs, op het vmbo en in de volwasseneneducatie, maar ook op de onderbouw van havo en vwo.

Je kunt ook een tijdje in het buitenland studeren en daar bijvoorbeeld een minor volgen. Een andere cultuur ervaren en een andere taal spreken: dat staat goed op je cv!

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
lieke-bruin
“Door de combinatie van onderwijs en zorg viel alles op z’n plek”
Afbeelding
Lieke bruin
Lieke Bruin
Studente Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Studievereniging Magiso

Ben je tijdens je studie op zoek naar gezelligheid, uitbreiding van je netwerk en nieuwe kennis? Als student van de lerarenopleidingen Geschiedenis, Maatschappijleer, Economie, Gezondheidszorg en Welzijn of Aardrijkskunde kun je je aansluiten bij studievereniging Magiso. Ze organiseren tal van activiteiten waarbij netwerken, het bevorderen van kennis en het uitwisselen van informatie centraal staat. Tussen studenten, docenten en professionals. Dat doen ze door de organisatie van formele, informele, educatieve en feestelijke activiteiten. Meer weten over Magiso? Bekijk dan de Facebookpagina van Magiso of bekijk de Instagrampagina.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!