Zij-instroom in Beroep traject in het voortgezet onderwijs (ZiB-VO)
Afbeelding
cur-zij-instroom-vo
Afbeelding
cur-zij-instroom-vo
Post-hbo

Zij-instroom in Beroep traject in het voortgezet onderwijs (ZiB-VO)

Wil jij de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Maar ben je nog niet bevoegd? Haal dan in 2 jaar je bevoegdheid met dit zij-instroom traject.
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen & Leeuwarden

Werk jij of krijg je binnenkort een baan in het voortgezet onderwijs, maar mis je de officiële bevoegdheid om les te geven? En heb je een vakverwante hbo- of wo-opleiding? Dan kun je via het Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) binnen twee jaar bevoegd in het onderwijs aan de slag. Ook professionals met een andere bevoegdheid kunnen van dit traject gebruik maken. 

Een zij-instroomtraject wordt op maat gemaakt en afgestemd op jouw eerdere opleidings- en werkervaring.

Wettelijke eisen zij-instromer

Om zij-instromer te worden in het voortgezet onderwijs moet je beschikken over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, voor het onderwijs voldoende maatschappelijke- en beroepservaring hebben en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voorwaarden zij-instromer voortgezet onderwijs

  • Je voldoet aan de wettelijke eisen.
  • Je bent in dienst bij een schoolbestuur (voortgezet onderwijs, mbo of een ROC) voor minimaal acht lesuren in het vakgebied.
  • Je stond de afgelopen twee jaar niet ingeschreven bij een lerarenopleiding. Stond je in die periode wel als student ingeschreven, maar heb je je diploma behaald? Dan geldt deze voorwaarde niet.
  • Je hebt een geschiktheidsonderzoek afgelegd, positief afgerond en je bent in het bezit van een geldige geschiktheidsverklaring.

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je samen met je werkgever een aanvraag indienen bij de lerarenopleiding voor een assessment. Daarna kun je toegang krijgen tot het zij-instroomtraject.

Kenmerken van de post-hbo Zij-instroom in Beroep traject in het voortgezet onderwijs (ZiB-VO)

Diploma
Diploma
Start in
n.t.b.
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Opleidingstype
Post-hbo
Incompany
Nee