Jouw toekomst na afronding van Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Na afronding van je opleiding beschik je over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid en kun je lesgeven in het praktijkonderwijs, op het vmbo en bij verschillende opleidingen in het mbo en de volwasseneneducatie. Maar er kan nog meer.

Afbeelding
During your studies

Wat kan ik worden?

Je kans op een baan is erg goed: landelijk gezien vindt 83% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn binnen anderhalf jaar een baan op niveau.

Hoe is het om te werken als docent Gezondheidzorg & Welzijn?
Als docent Gezondheidszorg & Welzijn kun je op scholen in het praktijkonderwijs, vmbo en mbo aan het werk. Benieuwd hoe dat is? Bekijk drie video’s over praktijkonderwijs, vmbo of mbo, waarin docenten en studenten over hun ervaringen vertellen.

Dubbele bevoegdheid

Wil je niet één, maar twee bevoegdheden halen? Dan kan je deze opleiding combineren met een andere tweedegraads lerarenopleiding. Zo haal je een dubbele bevoegdheid en kan je in twee vakken lesgeven.

Beroepen

Je wordt opgeleid tot leraar voortgezet onderwijs en docent beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (ook aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Dit betekent dat je na het behalen van je bachelordiploma les mag geven aan:  

  • de onderbouw van havo en vwo  

  • het vmbo 

  •  de bve (mbo en volwasseneneducatie)  

  • praktijkschool zorg&welzijn 

Doorstuderen?

Na het halen van je hbo diploma kan je doorstuderen voor een master-diploma. Bij NHL Stenden hogeschool hebben wij de volgende aansluitende opleidingen:

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod van 66 post-hbo trainingen en cursussen op het gebied van onderwijs.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Afbeelding
058-2441155
werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur
Afbeelding
E-mail
studentinfo@nhlstenden.com