Educational Leadership (Master) deeltijd
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg

Educational Leadership (Master) deeltijd

Werk je als leidinggevende in het onderwijs en wil jij jouw leiderschapscompetenties verder ontwikkelen op masterniveau?

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

Is het jouw ambitie om met een gefundeerde visie op onderwijs jouw team inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen van een eigen schoolvisie en de vertaling daarvan in de praktijk? En wil je samenwerkend leren met collega’s uit het onderwijsveld in Noord-Nederland? Dan is de Master Educational Leadership jou op het lijf geschreven.

  • Je haalt in twee jaar tijd je mastergraad, waarmee je naast je werk in deeltijd studeert. Hiervan hebben jij en je organisatie profijt.
  • Je leert in een community of learners, bestaande uit educational leaders die net zo nieuwsgierig zijn als jij, waarbij je gebruikmaakt van elkaars expertise.
  • Je verwerft nieuwe kennis en inzichten, waarmee je vraagstukken uit jouw praktijk weet te doorgronden.
  • Je kunt binnen een vaste leerroute jouw eigen accenten aanbrengen.
  • Je studeert aan de enige bekostigde Master Educational Leadership van Nederland.

Wat staat je te wachten?

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijd masteropleiding voor leidinggevenden uit alle sectoren van het onderwijs. Deze master geeft je toegang tot een lerend netwerk van educational leaders in de volle breedte van het onderwijs van Noord-Nederland. Leren doe je dus niet alleen. Juist de ontmoeting, het gebruik maken van elkaars expertise en een levendige dialoog over het toepassen van kennis, inzichten en het handelen (ontwikkeling van hoofd, hart en handen) staan centraal tijdens de opleiding.

De opleiding heeft een competentieprofiel met drie kerncompetenties: verbinden, hoger orde denken en ontwikkelen. Het opleidingsaanbod wordt aangeboden in vier semesters in steeds drie doorlopende lijnen: de themalijn (leiderschapskennis), de onderzoekslijn en de integrale lijn (persoonlijke en professionele ontwikkeling tot master).

Flexibel studeren

De deeltijdopleiding Master Educational Leadership is een opleiding die werkt vanuit eigen leiderschapsvraagstukken. Het leertraject wordt hiermee afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor kun je de opleiding op je eigen manier combineren met jouw werksituatie.

Een master voor leidinggevenden

De Master Educational Leaderschip richt zich op leidinggevenden:

  • uit alle sectoren van het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO);
  • met een bachelor- of hbo-getuigschrift;
  • met een open geest voor ontwikkelingen in het onderwijs;
  • met interesse voor praktijkgericht onderzoek;
  • met bezieling voor leren.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik moest mijn aanpak als leidinggevende veranderen”
Berdina Seinstra
student Master Educational Leadership

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!