Educational Leadership (Master) deeltijd
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg

Educational Leadership (Master) deeltijd

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

Is het jouw ambitie om als leidinggevende in het onderwijs te werken aan het onderwijs van de toekomst? Heb je nieuwsgierige, onderzoekende houding en wil je je ideeën beter leren onderbouwen? En wil je samenwerkend leren met collega’s uit het onderwijsveld in Noord-Nederland? Dan is de Master Educational Leadership jou op het lijf geschreven.

  • Je haalt in 2 jaar je mastergraad, waarmee je naast je werk in deeltijd studeert. Hiervan hebben jij én je organisatie profijt
  • Je leert in een community of learners, bestaande uit educational leaders die net zo nieuwsgierig zijn als jij, waarbij je gebruikmaakt van elkaars expertise
  • Je verwerft nieuwe kennis en inzichten, waarmee je vraagstukken uit jouw praktijk weet te doorgronden
  • Je kunt in de opleiding jouw eigen accenten aanbrengen
  • Je studeert aan de enige bekostigde Master Educational Leadership van Nederland
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

De Masteropleiding Educational Leadership in het kort

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijd masteropleiding voor leidinggevenden uit alle sectoren van het onderwijs. Tijden deze masteropleiding, ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en daarnaast ontmoet je andere leiders in het onderwijs. Leren doe je dus niet alleen. Juist door gebruik te maken van elkaars expertise en in gesprek te gaan over het toepassen van kennis, inzichten en het handelen brengt deze opleiding je verder in je werk.

De opleiding Master Educational Leadership is gericht op vier grote, overkoepelde en samenhangende thema’s, zogenaamde big ideas. Te weten: goed onderwijs, leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en veranderende omgeving. Deze zijn afgeleid van de landelijke beroepsstandaarden voor schoolleiders. Je wordt geïnspireerd door theoretische inzichten vanuit (internationale) wetenschappelijke literatuur via (gast)colleges en zelfstudie. Daarnaast is er ruimte voor ‘vertraging’ en zaken die dieper gaan, zoals omgaan met morele vraagstukken als macht en inclusie.

Elk studiejaar sluit je af met een assessment waarin je de leeruitkomsten aantoont. Je doet praktijkonderzoek gericht op een door jou gekozen vraagstuk. Vanuit een brede analyse kom je tot een onderbouwde interventie met impact op je eigen school. Hiermee is deze masteropleiding zowel beschouwend en verdiepend, en altijd ook praktijkgericht. Daarnaast werk je aan je eigen leiderschapsontwikkeling en bouw je mee aan een netwerk met collega schoolleiders en inspirerende deskundigen.

Flexibel studeren

De deeltijdopleiding Master Educational Leadership is een opleiding die werkt vanuit eigen leiderschapsvraagstukken. Het leertraject wordt hiermee afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor kun je de opleiding op je eigen manier combineren met jouw werksituatie.

Een master voor leidinggevenden

De Master Educational Leaderschip is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden:

  • uit alle sectoren van het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO);
  • die in het bezit zijn van minimaal een bachelorgetuigschrift;
  • met een open geest voor ontwikkelingen in het onderwijs;
  • die graag praktijkgericht onderzoek willen doen.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Donderdag
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik moest mijn aanpak als leidinggevende veranderen”
Berdina Seinstra
student Master Educational Leadership

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!