
De Masteropleiding Educational Leadership in het kort
De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijd masteropleiding voor leidinggevenden uit alle sectoren van het onderwijs. Tijden deze masteropleiding, ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en daarnaast ontmoet je andere leiders in het onderwijs. Leren doe je dus niet alleen. Juist door gebruik te maken van elkaars expertise en in gesprek te gaan over het toepassen van kennis, inzichten en het handelen brengt deze opleiding je verder in je werk.
De opleiding Master Educational Leadership is gericht op vier grote, overkoepelde en samenhangende thema’s, zogenaamde big ideas. Te weten: goed onderwijs, leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en veranderende omgeving. Deze zijn afgeleid van de landelijke beroepsstandaarden voor schoolleiders. Je wordt geïnspireerd door theoretische inzichten vanuit (internationale) wetenschappelijke literatuur via (gast)colleges en zelfstudie. Daarnaast is er ruimte voor ‘vertraging’ en zaken die dieper gaan, zoals omgaan met morele vraagstukken als macht en inclusie.
Elk studiejaar sluit je af met een assessment waarin je de leeruitkomsten aantoont. Je doet praktijkonderzoek gericht op een door jou gekozen vraagstuk. Vanuit een brede analyse kom je tot een onderbouwde interventie met impact op je eigen school. Hiermee is deze masteropleiding zowel beschouwend en verdiepend, en altijd ook praktijkgericht. Daarnaast werk je aan je eigen leiderschapsontwikkeling en bouw je mee aan een netwerk met collega schoolleiders en inspirerende deskundigen.
Flexibel studeren
De deeltijdopleiding Master Educational Leadership is een opleiding die werkt vanuit eigen leiderschapsvraagstukken. Het leertraject wordt hiermee afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor kun je de opleiding op je eigen manier combineren met jouw werksituatie.
Een master voor leidinggevenden
De Master Educational Leaderschip is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden:
- uit alle sectoren van het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO);
- die in het bezit zijn van minimaal een bachelorgetuigschrift;
- met een open geest voor ontwikkelingen in het onderwijs;
- die graag praktijkgericht onderzoek willen doen.