Educational Leadership (Master) deeltijd

Praktische zaken Master Educational Leadership deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeerfoto rengersplein

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de Master Educational Leadership dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelorgetuigschrift. Een aanvullende voorwaarde is dat je binnen je onderwijsorganisatie een leidinggevende functie vervult en op grond van een intake wordt toegelaten.

Intakegesprek

Voor toelating tot de master vindt een intakeprocedure plaats. In het intakegesprek komt je motivatie, je vooropleiding, je leiderschapsvraagstuk aan de hand van een opdracht en jouw leidinggevende functie aan de orde.

Je meldt je aan voor de intakeprocedure door een e-mail te sturen naar mel@nhlstenden.com. Dit doe je direct nadat je via Studielink jouw verzoek tot inschrijving hebt ingediend. Je ontvangt dan alle informatie met betrekking tot de procedure.

Studieduur / belasting

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijdopleiding van 60 EC. Dat komt neer op een studiebelasting van ongeveer twintig uur per week, inclusief bijeenkomsten, intervisie, overleg en dergelijke. De opleidingsdagen vinden plaats op donderdag van 09.00 - 17.00 uur en bestaan uit colleges/impulsbijeenkomsten, workshops/ateliers, werkgroepen/intervisie en persoonlijke begeleiding. Er zijn twintig opleidingsdagen per studiejaar. De overige donderdagen zijn voor zelfstudie of bijeenkomsten van de Community of Learners met medestudenten.

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 7.050
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 7.385