Educational Leadership (Master) deeltijd

Praktische zaken Master Educational Leadership deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeerfoto rengersplein

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de Master Educational Leadership dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelorgetuigschrift. Een aanvullende voorwaarde is dat je binnen je onderwijsorganisatie een leidinggevende functie vervult en op grond van een intake wordt toegelaten.

Intakegesprek

Voor toelating tot de master vindt een intakeprocedure plaats. In het intakegesprek komt je motivatie, je vooropleiding, je leiderschapsvraagstuk aan de hand van een opdracht en jouw leidinggevende functie aan de orde.

Je meldt je aan voor de intakeprocedure door een e-mail te sturen naar mel@nhlstenden.com. Dit doe je direct nadat je via Studielink jouw verzoek tot inschrijving hebt ingediend. Je ontvangt dan alle informatie met betrekking tot de procedure.

Studieduur / belasting

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijdopleiding van 60 EC. Dat komt neer op een studiebelasting van ongeveer twintig uur per week, inclusief bijeenkomsten, intervisie, overleg en dergelijke. De vaste opleidingsdag is op de donderdag van 09.00 - 17.00 uur en bestaan uit colleges/impulsbijeenkomsten, workshops/ateliers, werkgroepen/intervisie en persoonlijke begeleiding. De lesvrije donderdagen zijn voor zelfstudie of bijeenkomsten van de Community of Learners met medestudenten.

Halverwege het studiejaar is er een tweedaagse. De exacte datum wordt door middel van het jaarrooster gecommuniceerd.

Opleidingskosten

  • De overnachtings- en cateringkosten voor de tweedaagse. Deze bedragen ongeveer €350,- per persoon en per tweedaagse.
  • Aanschaf literatuur. Een aantal titels worden door de opleiding sterk aangeraden, overige titels schaf je aan naar eigen inzicht. Gemiddeld is dit ongeveer € 300,- per studiejaar.
  • Organisatie en uitvoer voor een mogelijke studiereis in het tweede jaar.
  • Bijkomende kosten voor bijvoorbeeld symposia en lezingen.

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 7.050
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 7.385

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour Leeuwarden

Beleef onze campus in Leeuwarden, check onze virtual tour.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!