Master Learning and Innovation

M Learning & Innovation, Master, deeltijd

Werk je al een tijd in het onderwijs en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je als docent van betekenis zijn voor duurzame innovaties binnen jouw onderwijsorganisatie? Dan is de Master Degree-opleiding Learning and Innovation jouw studie!

 • Je leert je ontwikkelen in de rol van 'horizontaal leider' en 'onderzoekende professional'.
 • Je kan van grote waarde zijn voor scholen die verantwoord en duurzaam willen veranderen.
 • Je opleiding sluit aan bij de vraag naar inspirerende, professionele onderwijsvernieuwers.
 • Je combineert je studie met een baan.
 • Je haalt in twee jaar je Master Degree-diploma.

Wat staat je te wachten?

Je kunt innovatieprocessen initiëren, onderbouwen en begeleiden. Je genereert kennis, werkt veranderingsplannen uit en kunt samen met collega’s kennis delen en uitbouwen. Daarnaast ben je een adviseur voor het management als het gaat om onderwijsvernieuwing.

Onderwijsvernieuwer

Je bent als 'horizontaal leider' en 'onderzoekende professional' gericht op het starten, onderbouwen en begeleiden van innovatieprocessen. Je creëert kennis, werkt veranderingsplannen uit en begeleidt collega's in het samen creëren van kennis. Daarnaast ben je aanspreekpunt en adviseur voor het management over onderwijsvernieuwing.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

 • docent met extra taken
 • teamleider
 • projectleider

Studiekenmerken

Diploma

 • Master

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

2 jaar

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2.060,-
Bekijk alle kosten
master_deeltijd_learning_and_innovation_sfeer

Toelatingseisen Learning and Innovation

Voor de Master Degree-opleiding Learning and Innovation moet je een bachelordiploma hebben. 

Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring en een relevante werkplek van minimaal 0,5 fte.

Studieopbouw

De opleiding is gericht op het onderzoeken, ontwerpen en begeleiden van onderwijsinnovaties. Je werk als leraar (in het onderwijs) staat hierbij centraal. Je wordt begeleid door docenten met veel ervaring op het gebied van onderzoek en consultancy in leer- en innovatieprocessen in het onderwijs. Je werkgever is opdrachtgever van de verschillende projecten tijdens je studie en verantwoordelijk voor de aansturing en facilitering hiervan.

De opleiding duurt twee jaar en wordt aangeboden op twintig vrijdagen verdeeld over het lesjaar. Je rondt je opleiding af met een eigen onderzoek vormgegeven in de masterthesis (eindscriptie) in de context van een innovatieproject in je eigen onderwijspraktijk.

Jaar 1

Onderzoek in theorie en praktijk

Je houdt je bezig met alle facetten van leren en innoveren in het onderwijs en leert de basis van praktijkgerichtonderzoek . Een internationale studiereis helpt je om ervaring op te doen met een onderwijspraktijk in andere culturele omgevingen. Aan het einde van het eerste jaar heb je de kennis en de vaardigheden om een onderzoeks- en innovatieplan bij je eigen vraagstuk vorm te gaan even.

Innovatieproject en masterthesis

Aan het begin van het jaar maak je een definitief plan voor onderzoek en innovatie in je school. Het praktijkgerichtonderzoek dat je doet leidt tot een masterthesis en levert een bijdrage aan het functioneren van de groep - van leerlingen en leraren tot de organisatie als geheel - die verantwoordelijk is voor het leren in de school. Het leer- en innovatieproces van je zelf en in je school wordt gemeten in een competentieasssement waarin je laat zien dat je handelt als ‘onderzoekende professional’ en ‘horizontaal leider’.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Nieuwsgierig hoe de opleiding Master Learning and Innovation het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.