Sari van Lier

Afbeelding
Sari student OCC
“Misschien was de Ad Online Contentcreator niet de meest logische keuze, maar wel de juiste.”
Sari van Lier
Student Online Contentcreator

Sari (22) behaalde haar havodiploma en switchte van de bachelor Voeding & Diëtetiek naar de associate degree (Ad) Online Contentcreator.    

Mijn eigen pad 

“Toen ik klaar was met de havo was het voor mij vanzelfsprekend om een bachelorstudie te volgen. Ik kwam uit bij de opleiding Voeding & Diëtetiek. Maar al snel kwam ik erachter dat dit niet bij mij paste. Ik behaalde wel mijn propedeuse, maar stopte daarna met de opleiding. Ik solliciteerde voor een baantje in de supermarkt, zodat ik even tijd had om na te denken over wat ik wilde. Dat bracht me al snel op een trip down memory lane. Wat vond ik vroeger écht leuk? Ik herinnerde me dat ik als klein meisje vaak op mijn slaapkamer te vinden was. Ik had daar een krijtbord staan en stalde al mijn knuffels en poppen ervoor uit, zodat ik ze les kon geven. Lange tijd dacht ik daarom dat ik juf wilde worden, maar ik vond creatief bezig zijn ook altijd leuk. Ik was vaak in de weer met knutselen, verven en tekenen.”  

Eerlijk inkijkje  

“Ik besloot uiteindelijk om naar de Open Dag van NHL Stenden te gaan met mijn vader. Toen ik bij studiekeuzeadviseur aan tafel schoof, kwam de associate degree Online Contentcreator voorbij. Een tweejarige opleiding waarbij je aan de slag gaat met video, audio, fotografie, grafische vormgeving en webdesign. En dat bleek de perfecte match te zijn. In mijn vrije tijd maak ik namelijk ook content voor de recepten die ik op Instagram deel. Toen ik mijn vader na dat gesprek aankeek, zei hij direct: Saar, dit is echt wat voor jou. Niet veel later melde ik me aan. Wie weet ga ik hierna ook wel doorstuderen aan de opleiding Communicatie. Het voordeel is dat ik deze vierjarige opleiding dan ook in twee jaar kan afronden.” 

Komt het allemaal wel goed?  

“’Komt het allemaal wel goed?’, dacht ik toen ik mijn allereerste lesdag had. Ik kwam binnen via de grote draaideuren en wist niet eens welke kant ik op moest. De hogeschool leek zó groot. Daar kan ik me nu niks meer bij voorstellen, want na een paar weken wist ik alles prima te vinden. Op dit moment zit ik in het einde van mijn eerste jaar en we werken veel voor echte opdrachtgever. Onlangs heb ik een opdracht mogen doen voor Aqua Zoo en dan voel ik aan alles: dit is precies wat bij mij past. Ik vind het te gek om het hele proces van a tot z te doorlopen. Het onderzoek vooraf, het advies uitschrijven en dan ook nog de content mogen maken voor een bedrijf, zo leuk! Daarnaast mag je veel opdrachten zo inrichten als je zelf wilt. Wil je je focussen op foto, tekst of videografie? Het kan eigenlijk allemaal. Dat had ik van tevoren echt niet gedacht. Hierdoor doe je (bijna) nooit iets wat je niet leuk vindt.”    

Persoonlijke sfeer 

“Aan gezelligheid tijdens deze opleiding geen gebrek. Ik heb mijn beste vriendin ontmoet door deze opleiding en we hebben een superfijne klas. De docenten van de opleiding zijn ook heel open en aardig. Zo hebben we tijdens een schooluitje in het eerste jaar met alle studenten en onze docenten gelasergamed. Grappig om de docenten ook van een andere kant te zien. Maar ik moet zeggen dat de band tussen studenten en docenten sowieso heel persoonlijk is. Als je door de gang loopt zeggen we allemaal hoi tegen elkaar of we maken gezellig een praatje. Je hebt hierdoor echt het gevoel dat je gewoon gelijk bent en niet het gevoel alsof ze boven je staan.”   

  
 

De tweejarige associate degree Online Contentcreator is voor iedereen. Of je nu van het mbo komt en al iets in marketing en communicatie hebt gedaan, net klaar bent met je middelbare school of juist al een tijdje geen opleiding meer hebt gevolgd. Ben je geïnteresseerd in content creatie en wil je theorie graag koppelen aan je creatieve ideeen? Neem een kijkje op de opleidingspagina!