Ad Online Contentcreator

Ad Online Contentcreator, Associate degree, voltijd

Wil je jouw creativiteit als vormgever, tekstschrijver en/of videomaker verder ontwikkelen? Vind je 4 jaar studeren te lang en wil je vooral praktisch bezig zijn? Dan is de tweejarige associate degree Online Contentcreator iets voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Ga aan de slag met praktijkopdrachten van bedrijven
 • De associate degree sluit goed aan op creatieve mbo-opleidingen
 • Ontwikkel een eigen specialisme, bijvoorbeeld online adverteren, video of tekst

Wat staat je te wachten?

De associate degree is een tweejarige opleiding waarbij je vooral leert door te doen. Je werkt aan vaardigheden op het gebied van video, audio, fotografie, grafische vormgeving, schrijven en webdesign. Ook volg je vakken over contentmarketing, storytelling en psychologie.

Alles wat je leert pas je meteen toe tijdens praktijkopdrachten. Je verdiept je daarnaast in een keuzeonderwerp: wil jij bijvoorbeeld expert worden in het maken van social media content, onlline media advertenties of podcasts? Je sluit je opleiding af met een stage.

Studiekenmerken

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
Bekijk alle kosten

Jouw loopbaan

De snelle ontwikkelingen in de online communicatie zorgen voor veel vraag naar specialisten op het gebied van contentcreatie. Je kunt aan de slag bij webshops, marketing- en reclamebureaus en communicatieafdelingen van bedrijven, overheden, zorginstellingen en culturele organisaties. Natuurlijk kun je ook je eigen bedrijf beginnen! Functies waar je in terecht kunt komen zijn:

 • Online redacteur: kan artikelen plannen en publiceren met CMS-systemen
 • Contentmarketeer: bedenkt en verzorgt teksten, animaties of fotografie voor online kanalen.
 • Social creative: is het brein achter slimme inhakers, verrassende reacties en creatieve content.
 • Videomaker: draait zijn hand niet om voor een persoonlijke vlog of een gelikte commercial.

Toelatingseisen Ad Online Contentcreator

Veranderende toelatingseisen i.v.m. corona
Door het coronavirus zijn sommige zaken rond aanmelding en toelating dit jaar anders dan anders. Check op deze pagina of voor jouw situatie ook afwijkende maatregelen gelden.
Havo
 • N&T
 • N&G
 • E&M
 • C&M + (wisa of wisb)
 • N&T
 • N&G
 • E&M
 • C&M
 • Niveau 4

 

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Intake

Sluit jouw mbo-opleiding niet direct aan op de Ad Online Contentcreator? Of ben je in het bezit van een havo- of vwo-diploma? Dan vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek schatten we in of je de juiste achtergrond hebt om aan deze Ad-opleiding te beginnen.

Doorstuderen? Doe een bachelor!

Wil je na jouw opleiding doorstuderen op hbo-niveau? Het programma van de associate degree Online Contentcreator sluit aan bij de bachelor Communicatie. Bespreek de mogelijkheden met jouw studiecoach.

Opbouw studie

Jaar 1

Aan het begin van de studie kies jij een specialisme waar jij goed in wilt worden. Video’s editen, komische inhakers of Instagrammable content: wij begeleiden je om jouw doel te bereiken. Je volgt verschillende vakken om je creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen, zoals interviewen, schrijven voor sociale media, fotografie of film en geluid. Maar ook voor onderwerpen als communicatietheorie, de customer journey en online beïnvloeding is aandacht.

Praktijk

Samen met medestudenten én docenten ga je aan de slag voor echte opdrachtgevers. Je gaat bij hen op bezoek en zoekt contact met jouw doelgroep. Alles wat jij leert, pas je zo direct toe in de praktijk.

Je ontwikkelt je verder op theoretisch en creatief vlak met vakken over beeldtaal, storytelling en online onderzoek. Ook dit jaar voer je weer praktijkopdrachten. Daarnaast ga je op stage en stel je een contentadvies op naar aanleiding van een vraag die de stagebiedende organisatie heeft.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.