Suzanne Visser

Afbeelding
ervaringsverhaal-suzanne-visser.jpg
“Tijdens de opleiding spelen ze in op trends uit het werkveld.”
Suzanne Visser
Student Human Resource Management

Suzanne Visser, vierdejaarsstudent HRM, steekt graag de handen uit de mouwen. Ze combineerde eerder al een mbo-opleiding met modellenwerk en zit nu volop in het HRMwerkveld.

“Ik wist in eerste instantie niet goed wat ik wilde gaan doen. Ik was na mijn mbo-opleiding gaan werken en combineerde dat met modellenwerk zodat ik beide banen kon volhouden en genoeg inkomen had. Tijdens die mbo-opleiding Maatschappelijk werk merkte ik dat ik het interessant vond om met mensen met verschillende problematiek te werken. Vooral mensen met schuldproblematiek en organisaties in de maatschappelijke opvang vind ik intrigerend. Maar er was weinig werk in die tijd, we zaten volop in de crisis, en ik wilde niet blijven zitten en hier en daar wat baantjes hebben. Toen ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Tijdens mijn zoektocht naar een goede vervolgopleiding, heb ik kort op een andere Hbo-opleiding gezeten. Dat vond ik niets. Uiteindelijk ben ik verder gaan zoeken tot iemand binnen mijn netwerk in contact met mij kwam en die zei: Is Human Resource Management niets voor jou?”

“Ik was vooral nieuwsgierig en ik vroeg mij af wat ik allemaal kon doen tijdens deze opleiding. Na een meeloopdag was ik meteen enthousiast! Veel mensen denken dat het een suf beroep is, maar dat vind ik helemaal niet. Ik heb in mijn studie veel te maken met gesprekstechnieken en dit kom je ook veel tegen tijdens de opleiding maar vooral tijdens je stage. Je hebt te maken met verschillende typen mensen in het werkveld: managers en personeelsleden met allemaal een eigen handleiding en manier van werken. Ik vind dat interessant. Wat voor mij ook heel prettig was, is dat dit wat meer zakelijke dienstverlening is, alhoewel je tijdens de opleiding ook vakken krijgt als coaching en psychologie.”

“Bij de opleiding spelen ze in op de trends van nu in het werkveld. Dat nemen ze mee in de lessen en dat vind ik prettig. Dat is namelijk ook onderdeel van je werk als je zelf als HRM’er aan de slag gaat. Je moet weten wat er speelt bij werknemers en managers en door de trends bij te houden kun je hier soms op een andere manier op inspringen.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Human Resource Management.