Tessa van Heusden

Afbeelding
ervaringsverhaal-tessa-van-heusden.jpg
“Een financiële adviesfunctie bij een bedrijf lijkt me leuk”
Tessa van Heusden
Student Finance and Control

Tessa van Heusden (18) woont in Noord-Holland, maar koos er toch voor om in Leeuwarden te studeren, in plaats van in Amsterdam. In haar tweede jaar van de bachelor Finance and Control, concludeert ze dat ze de juiste keuze heeft gemaakt en dat de opleiding nog veel breder is dan ze van tevoren dacht.

Overtuigende meeloopdag
“Ik wilde sowieso iets met cijfers doen, dat heb ik altijd al leuk gevonden. Op de middelbare school waren vakken als wiskunde, economie en management en organisatie mijn favoriet. Ik keek op scholen in Amsterdam, in Alkmaar en bij NHL Stenden in Leeuwarden. De sfeer hier sprak me erg aan, het voelde heel relaxt. De meeloopdag was heel leuk. Iedereen was open en aardig en de studenten namen ons mee in hun project. Toen wist ik het: dit vind ik echt leuk.”

Jezelf ontwikkelen
"Je leert tijdens de opleiding om jezelf te ontwikkelen. Vooral door projecten met een groep. Dan moet je leren omgaan met groepsdynamiek en geef en ontvang je feedback aan het einde van de periode. Dat is heel leerzaam, want je krijgt dingen te horen waar je zelf geen beeld bij hebt. Zo kwam ik er laatst achter dat ik echt een aanpakker ben, maar daardoor soms wat te veel naar mezelf toetrek; dat is goed om te weten. Je hoeft het overigens niet alleen maar zelf op te lossen, je krijgt een studieloopbaanbegeleider, dus er is naast je docenten altijd iemand om mee te praten.”

Werken bij Adidas
“Onze docenten hebben veel praktijkervaring en hebben zelf vaak bij veel verschillende bedrijven gezeten. Zo heeft een van de docenten bij Adidas gewerkt. Dat vind ik heel interessant, want ik hou zelf ook van sport en kleding. Ik zou dus wel bij Adidas willen werken ja! Dat vind ik sowieso belangrijk, dat ik bij een bedrijf aan de slag kan in een richting die ik interessant vind. Bij kledingmerken dus bijvoorbeeld; het is superinteressant wat er in zo’n bedrijf gebeurt qua inkopen.”

Een bredere opleiding dan verwacht
“De opleiding is best wel breed. Van tevoren dacht ik dat we ons vooral op de cijfers zouden richten, maar we hebben ook vakken als marketing, recht en organisatiecultuur. Het is juist leuk om ook die andere kant mee te krijgen, dan weet je later tijdens je werk tenminste waar het over gaat. Inmiddels kijk ik overigens wel uit naar mijn stage, zodat ik kan kijken wat voor soort bedrijf bij me past. Het hoeft van mij geen groot accountancybedrijf te zijn hoor, dat spreekt me niet zo aan. Het lijkt me wel leuk om in een middelgroot of groot bedrijf een adviesfunctie te hebben op financieel gebied.”

Financiële adviesfunctie
“Ik wil niet elke dag hetzelfde doen, dus het lijk me leuk om met mensen bezig te zijn. Lekker op mijn laptop, mensen bellen en adviseren, met processen bezig zijn, dat lijkt me wel wat. Ik zou collega’s willen adviseren en helpen met voorraadverschillen, kasverschillen of problemen met de kosten, zodat we die problemen de volgende keer kunnen voorkomen. Het werkt voor mij dus het beste als ik steeds bezig ben en daar past dit vakgebied goed bij. Ik kom steeds allemaal puzzeltjes tegen die ik moet oplossen en het is een fijn gevoel wanneer het dan uiteindelijk lukt!”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina van Finance & Control.