Thomas Gnodde

Student Ad Ondernemerschap & Retailmanagement duaal

Thomas Gnodde (28), filiaalleider bij Aldi en student Ondernemerschap & Retailmanagement, weet als geen ander dat een goede studie kiezen niet makkelijk is. Maar toen hij eenmaal in de Retail Business zat, vond hij zijn draai.

thomas-gnobbe

”Met deze de opleiding kan ik met mijn hoofd én handen aan de slag”

"Het duurde even voor ik wist wat ik wilde studeren. De opleiding Docent Biologie? Toch meer richting Zeevaart? Of een hbo+ opleiding richting röntgen misschien? Ik heb ze allemaal geprobeerd maar ze waren het allemaal net niet voor mij. Toen ben ik na gaan denken over wat mij altijd al heel erg trok, en dat is handel. Ik heb de handel altijd extreem leuk gevonden en ik werk ontzettend graag met mensen. Daarom besloot ik te beginnen met de opleiding mbo filiaalleider niveau 4. En dat was een goede keuze! Ik kon er mijn passie echt in kwijt en merkte dat ik nog veel meer in deze richting wilde doen, dat een leidinggevende functie in deze sector mij op het lijf geschreven is. Een stukje achtergrond is daarbij heel erg handig. Daarom volg ik nu met veel plezier de opleiding Ad Ondernemerschap & Retail Management in de duale variant.”

Duaal als vereiste

"Duaal studeren pas precies bij mij, omdat ik nu echt met mijn hoofd én handen aan de slag kan. Ik werk nu bijvoorbeeld in de Aldi als filiaalleider, waar ik een team van 25 mensen onder mij heb. Ik geef sturing in de dagelijkse gang van zaken maar coach collega’s ook. Zo werken we bijvoorbeeld momenteel aan een stickersysteem zodat er minder afgeschreven wordt. Ik probeer collega’s dan niet alleen te vertellen dát ze het moeten doen, maar ook waaróm. En dat stukje achtergrond geven, is echt heel belangrijk om een team betrokken te krijgen."

De voordelen van flexibiliteit

"Het is met veertig uur werken en school soms even puzzelen hoe ik het allemaal bij elkaar krijg, maar tot nu toe gaat het goed. Wat ik heel fijn vind, is dat de invulling van het programma niet volledig vast ligt. In een supermarkt moet je namelijk snel kunnen schakelen en die ruimte is er gelukkig. Staat vanuit school de minor productiviteit bijvoorbeeld op het programma, maar past change management nu beter bij mijn werk, dan schuif ik de daarmee.”

Coaching op de werkvloer

“Vanuit school werk ik aan ontwikkeldoelstellingen, die ik op mijn werk verder toepas. Ik wil vanuit mijn enthousiasme bij nieuwe ideeën nog weleens met hagel schieten, en dat is niet altijd even efficiënt. Die verschillen leer ik steeds beter kennen. Op mijn werk heb ik mijn praktijkbegeleider Wytze, op school een studiebegeleider. Vanuit beide leer ik veel en neem ik weer wat mee. Daarom vind ik werken en leren ook zo leuk.”

Meer weten over Ondernemerschap en Retailmanagement? Bekijk de opleidingspagina Ad Ondernemerschap & Retailmanagement.