Tjabine Bouma

Afbeelding
Tjabine ad hrm
“De juiste persoon bij de juiste functie vinden, daar krijg ik energie van!”
Tjabine Bouma
Alumnus Ad Human Resource Management (voltijd)

Tjabine Bouma heeft de Associate degree Human Resource Management (voltijd) afgerond en is op dit moment werkzaam als HR recruiter bij Aethon, waar zij mocht blijven werken na haar afstuderen. Aethon is een organisatie die (jonge) professionals, waaronder studenten, helpt aan een (bij)baan in diverse maatschappelijke sectoren. 

“Na het afronden van mijn havodiploma startte ik met de hbo-opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie. Tijdens deze studie kwam ik in aanraking met management vakken, waaronder HRM. Dit vak vond ik erg leuk en van de hele studie vond ik juist het personeelsgedeelte het meest interessant. Dus besloot ik te switchen naar de Ad HRM. Ik koos de 2-jarige variant zodat ik niet een 4-jarige opleiding hoefde te volgen.” 

Van afstudeerstage naar een vaste baan bij Aethon


“In het eerste halfjaar van de opleiding kreeg ik veel inhoudelijke vakken en leerde ik echt wat het vakgebied HRM inhoudt. Het tweede halfjaar ging ik op stage, dit vond ik fijn want zo kon ik direct ontdekken of het werkveld echt bij mij past. De theorie vanuit de vakken, zoals arbeidsrecht- en wetgeving maar ook ethiek, kon ik hierdoor ook gelijk in de praktijk brengen.”

“Ik liep stage bij Aethon in Zwolle. Bij Aethon werd ik super goed voorbereid op het recruitment vakgebied. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik hier na mijn stage ben blijven werken als HR-recruiter. Nu schrijf en onderhoud ik veel vacatureteksten. Vervolgens zoek ik naar geschikte kandidaten via Indeed of LinkedIn, ik focus mij daarbij op de tak ‘kinderopvang en onderwijs’. Ook begeleid ik kandidaten vanaf het solliciteren tot aan hun eerste werkdag. Hierna wordt het overgenomen door wat bij ons ‘de planning’ heet. Ik speel dus met name een belangrijke rol bij het vinden van de juiste persoon bij de juiste functie. Voor nu vind ik dit werk heel leuk!”. 

Het belang van plezier in je werk


“Ik merk dat er een verandering in het werkveld gaande is. Waarbij medewerkers vroeger langere tijd dan wel niet voor altijd bij hetzelfde bedrijf werkten, zijn mensen nu juist sneller geneigd om te wisselen van baan. Werkplezier is tegenwoordig heel belangrijk maar daarnaast ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en moet de omgeving waarin je werkt ook prettig te zijn. Door de opleiding besefte ik mij hoe belangrijk dit is, daar had ik van te voren nooit zo over nagedacht.”

“Gelukkig heb ik zelf juist veel plezier in mijn werk. Het leukste vind ik de veelzijdigheid. Geen dag is hetzelfde. Ik haal daarbij veel energie uit het vinden van een passende baan voor de kandidaten. Ik ben dan constant op zoek naar mensen hun motivatie om vervolgens in te schatten hoe goed een persoon bij een functie past. Daarbij probeer ik een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de taken en de functie.” 

Toekomstplannen 


“Binnen het recruitmentvakgebied liggen voor mij genoeg mogelijkheden om mijzelf door te ontwikkelen, onder andere tot Senior Recruiter. Of ik kan teamlead worden, dan stuur ik de recruiters aan. Ook lijkt het werk van een HR-adviseur mij leuk, dan kan ik mij meer richten op de interne medewerkers en focussen op werkplezier.”

 “Mocht je nog twijfelen over deze of een andere studie dan is mijn tip om goed na te gaan of de studie bij je past. Bij vrijwel alle HRM-functies is het belangrijk dat je het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan. En dat is juist wat je leert tijdens de opleiding door te oefenen met klasgenoten en stage te lopen.”