Warner Halbesma

student Creative Business

Warner Halbesma studeert aan de academie Communication & Creative Business. Hij begon met de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) en stapte na twee jaar over naar Creative Business. Na zijn afstuderen wil hij een eigen marketingbureau beginnen.

Werner

”Op de Open Dag was ik meteen verkocht”

“Alles wat gericht is op marketing en media vind ik leuk. Je ontkomt er ook niet aan tegenwoordig: of het nu social media is of televisie, overal heb je media. Dat maakt het een brede studierichting, je kunt zo veel verschillende kanten op. Je leert van alles wat, en later in de opleiding kun je je specialiseren met een externe minor.

Op de havo was ik al van het tekstschrijven. Ik wilde eerst journalistiek doen, maar dat moest in Zwolle, daarom keek ik toch eens verder bij NHL Stenden. Eerst begon ik aan de opleiding CMD, maar na twee jaar heb ik toch gekozen voor Creative Business. Toen ik op een Open Dag deze opleiding tegenkwam, was ik meteen verkocht.”

Leren door te doen

“De opleiding werkt met de methode van Design Based Education. Je krijgt de vrijheid om alles zelf uit te vinden. De leraar biedt de rode draad, maar je moet het zelf doen. Als student bepaal je welke vragen je gaat beantwoorden en dus wat je leert. Dit was in het begin even wennen: het was een manier van leren die ik totaal niet kende. Je werd ook meteen in het diepe gegooid in het eerste jaar. Dat is best moeilijk, maar door het te doen leer je het, en dat vond ik uiteindelijk heel tof. Deze werkwijze geeft ook een open en informele sfeer, een beetje zoals het op de werkvloer gaat.

Ik doe de Engelse stroom van de opleiding, die vol zit met buitenlandse studenten. Dat is simpelweg fantastisch. Ik hou van reizen en leer graag andere culturen kennen, dan is het perfect om bij mensen te zitten die uit alle windstreken komen: Oost-Europa, Duitsland, Azië, Zuid-Amerika … Je krijgt ook zelf de kans om naar het buitenland te gaan. Veel medestudenten zitten dan ook in andere landen voor een externe minor.”

Specialiseren voor de toekomst

“Zelf doe ik hier de minor Branding Advertising Design om me te specialiseren, want dat is precies wat ik leuk vind en later wil doen. Ik schrijf al betaald teksten, met een focus op search engine optimization, en in de toekomst wil ik ook op andere gedeelten van marketing focussen, zoals advertenties en social media. Mijn idee is om pakketten aan te bieden voor mkb-bedrijven, die daar zelf vaak niet de tijd en kennis voor in huis hebben.”