Wessel Feenstra

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Door het volgen van de verschillende minoren maak je de studie zo breed als je zelf wil.”
Wessel Feenstra
Alumnus Bestuurskunde-Overheidsmanagement

Wessel Feenstra, alumnus Bestuurskunde-Overheidsmanagement, begint dit jaar aan de Master Juridische Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dankzij de kleinschaligheid en goede begeleiding vanuit zijn bachelor bij NHL Stenden is hij klaar voor deze volgende stap.

“Thuis spraken we vaak over de plaatselijke politiek. Daar is mijn interesse voor bestuurskunde begonnen. Maar ook als je breder maatschappelijk geïnteresseerd bent en verder kijkt dan de wereld om je heen, zit je goed bij Bestuurskunde.”

Thorbecke Academie ook in Den Haag bekend

“Binnen de opleiding is een jij-je verhouding en weet je wat je aan elkaar hebt als docent en leerling. Je kan altijd bij de docenten terecht als er iets is, de deur van de docentenkamer staat altijd open. De opleiding is kleinschalig en staat ook goed aangeschreven. Dat weten ze zelfs over de provinciegrenzen. Toen ik tijdens mijn stage in Den Haag met iemand van de Algemene Rekenkamer sprak werd er enthousiast gereageerd toen ik vertelde dat ik van de Thorbecke Academie kom. ‘Daar komen altijd goede studenten vandaan’, werd er meteen gereageerd.”

Afstudeerstage in Den Haag

“Mijn afstudeerstage liep ik bij de Nationale Politie in Den Haag (Directie Financiën & Control). Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik gekeken welke informatie binnen de planning en control cyclus voorhanden is of juist ontwikkeld moet worden om tot een goede verantwoording over deze extra middelen te komen.” “Het was ontzettend leerzaam om buiten het Noorden te kijken en in Den Haag stage te kunnen lopen. Als Bestuurskundige kan Den Haag natuurlijk gezien worden als de plaats waar het allemaal gebeurt. De Directie Financiën en Control werkt samen met onder andere het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de politiechefs, de directeuren uit de staf korpsleiding en het Politie Diensten Centrum (PDC). Hierdoor krijg je een goed beeld welke actoren invloed uitoefenen op de politie en hoe de verschillende processen en besturingslijnen lopen. Vooral het feit dat je tijdens je stage aan relevante projecten werkt, is ontzettend interessant.” “Iemand vertelde mij ooit dat je bij Coca-Cola kan gaan werken en later in het bejaardenhuis er over kunt vertellen dat je gewerkt hebt aan de winstmaximalisatie van Coca-Cola. Maar je kan ook aan een project voor de samenleving hebben gewerkt, en een verschil hebben gemaakt.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Bestuurskunde-Overheidsmanagement.