Hogere hotelschool testimonial Yorick Vlaar

Yorick Vlaar

Alumnus Hogere Hotelschool

Yorick Vlaar (28) studeerde aan de Hogere Hotelschool en is momenteel consultant bij VFM Facility Experts. Hij vertelt je graag wat hij aan zijn studie heeft gehad en waarom hij er tijdens zijn studententijd voor koos een half jaar in Zuid-Afrika te gaan studeren.

Hogere hotelschool testimonial Yorick Vlaar

”Toen ik terug kwam uit Zuid-Afrika was ik extra gemotiveerd mijn studie af te ronden en werd het tijd voor weer een nieuwe stap.”

Bij aanvang

"Toen ik ging studeren koos ik voor de Hogere Hotelschool omdat ik heel graag een praktische managementopleiding wilde volgen. En als je dat ergens goed kunt doen dan is het natuurlijk wel bij de hotelschool! Ik vond in de studie die praktijk ook het allerleukst omdat ik daar mijn sociale karakter goed in kwijt kon. Gastvrijheid in al haar vormen vind ik nu eenmaal ontzettend belangrijk. Wat mij ook gelijk aansprak is dat je tijdens je studie ontzettend snel kunt groeien. Je begint met operationele taken en vervult uiteindelijk managementfuncties. Dat zorgt ervoor dat je je binnen je studie snel ontwikkelt. "

Projectgroepen

"Ik heb ontzettend veel in projectgroepen samengewerkt. Daar zag ik ook het internationale aspect van de opleiding in terug. We werkten met verschillende nationaliteiten en diverse culturele achtergronden. Dat leert je enerzijds veel uit die culturen en anderzijds het belang van goed samenwerken. Waar ik nog altijd veel aan heb het werken met praktijkopdrachten vanuit de opleiding. Door aan cases te werken en de oplossingen in groepsverband te bespreken, heb ik geleerd om met feedback om te gaan. Niet alleen om deze goed te geven maar ook om deze te kunnen incasseren. Hier profiteer ik ook in mijn huidige baan nog elke dag van.”

Vallende kwartjes

"In mijn derde jaar vielen er voor mij een aantal kwartjes. In de jaren er voor had ik natuurlijk al verschillende vakken zoals Research en Planning, Controlling en Frans gevolgd. In dat laatste vak was ik trouwens niet zo goed. Tijdens het derde jaar vielen de vakken voor mij samen en begreep ik dat de kennis uit verschillende modules samen je verder kan brengen."

Zuid-Afrika

"In mijn derde jaar ben ik naar Zuid-Afrika gegaan. Ik wilde er al een lange tijd heel erg graag naar toe en in het derde jaar zag ik die kans. Ergens had ik het gevoel: "Als ik het nu niet doe dan kom ik er waarschijnlijk nooit." Zeker ook omdat ik de kans kreeg er een half jaar, toch een redelijk lange periode, te mogen zijn. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik dit tijdens mijn studie heb gedaan."

"Toen ik na Zuid-Afrika weer terug was in Nederland, zag ik ook een noodzaak mijn studie af te ronden. Ik had zoveel nieuwe indrukken opgedaan dat ik het tijd vond voor een nieuwe stap en daarom zette ik toen alles op alles om mijn studie mooi en goed af te ronden."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Hogere Hotelschool.