Yvonne Meppelink

Afbeelding
ervaringsverhaal-yvonne-meppelink.jpg
“Je leert heel veel nieuwe mensen kennen en maakt kennis met verschillende culturen.”
Yvonne Meppelink
Student Tourism Management

Yvonne Meppelink (20) is één van de studenten die het Grand Tour programma volgt waarmee ze tijdens haar studie een totaal ander deel van de wereld kan zien. Zij koos voor de variant waarmee je naar Bali (Indonesië) en Bangkok (Thailand) gaat.

Grand Tour

"In het derde en vierde jaar krijgen studenten van onder andere Tourism Management de kans om een half jaar te studeren aan een hogeschool naar keuze in of buiten Nederland of om op Grand Tour te gaan. Ik heb gekozen voor het Grand Tour programma op Bali (Indonesië) en in Bangkok (Thailand). Hier volg ik de minors 'Event management 1' en 'Integrated Digital Marketing'. Dankzij dit programma heb ik een ander deel van de wereld kunnen zien, andere culturen leren kennen en heel veel nieuwe mensen ontmoet. Tijdens deze minor zijn we op excursie naar de voormalige hoofdstad van Thailand ‘Ayuthayya’ geweest. De andere fieldtrip die we hebben gehad was een ‘fotografiecursus’ maar die vond ik zelf minder geslaagd. Wat heel gunstig was aan de minorperiode is dat we tijdens de kerstvakantie twee weken lang hebben kunnen rondreizen door Thailand!”

Je leert nog meer dan je denkt

"Inmiddels heb ik de eerste minors afgerond. Ik zou iedereen die geïnteresseerd is in het organiseren van evenementen de minor 'Event management 1' aanraden. Je leert ontzettend veel door de theoretische kennis die je hier opdoet in de praktijk te brengen tijdens wekelijkse sessies met tutoren. We werken veel in groepen en er worden masterclasses, hoorcolleges & informatieve workshops gegeven. Daarnaast blijft er natuurlijk ook tijd over om leuke dingen te doen."

Associate Degree

"Ik ben trouwens niet meteen gestart met de bachelor. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan een tweejarige opleiding Tourism Management. Ik vond de opleiding zo leuk dat ik besloot de overstap te maken naar de bacheloropleiding. Ook ben ik in Leeuwarden gaan wonen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want Leeuwarden is een gezellige en multiculturele stad."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Tourism Management.