Bestuurskunde - Overheidsmanagement
Thorbecke Academie

Studieopbouw Bachelor Bestuurskunde-Overheidsmanagement

Politici en beleidsmakers geven samen vorm aan onze wereld. Ze zoeken oplossingen voor maatschappelijke problemen. Hoe die samenwerking verloopt, leer je het best in de praktijk. Daarom doe je al vanaf jaar één ervaring op in de bestuurspraktijk. Zo leer je alles over beleid maken én uitvoeren.

Afbeelding
sfeer-ba-bestuurskunde-overheidsmanagement-vt-lwd.jpg
Afbeelding
sfeer rengerslaan

Onderwijsconcept

Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Hoe besturen echt werkt, leer je het beste in de praktijk. Tijdens je studie ga je direct aan de slag met projecten waardoor je in aanraking komt met de beroepspraktijk.

Afbeelding
studenten-sfeer-opleidingen.jpg

Openbaar Bestuur

Je leert de bestuurlijke organisatie van de Nederlandse staat beter kennen. Je leert de ins en outs van het schrijven van een position paper en van het houden van een speech.
Afbeelding
technische-bedrijfskunde-06.jpg

Beleid en Besluitvorming

Samen met je medestudenten verken je een maatschappelijk probleem, ontwikkel je een oplossingsrichting en geef je een advies voor besluitvorming.
Afbeelding
minoren-algemeen.jpg

Uitdagingen Publieke Domein

De maatschappij van vandaag kent grote uitdagingen. In dit blok verken je welke uitdagingen dit zijn en hoe overheden samen met andere organisaties en burgers hier mee om kunnen gaan.
Afbeelding
studie-landschap-studenten.jpg

Organisatieontwerp

Samen met je medestudenten denk je na over hoe je een organisatie het beste in kunt richten, passend bij het doel dat deze organisatie nastreeft.
Afbeelding
minoren-algemeen-sfeer.jpg

Policy Lab

In dit semester stap je in ons Policy Lab waarin je gedurende een half jaar met complexe vraagstukken uit de praktijk aan de slag gaat. Hier maak je als student al daadwerkelijk het verschil voor de samenleving omdat je met echte cases werkt.

Thorbecke Academie

Deze opleiding is onderdeel van de Thorbecke Academie.

Afbeelding
Logo Thorbecke