Jouw toekomst na afronding van de Bachelor Chemie - locatie Emmen

Onderzoeken en experimenteren zijn kernwoorden in het beroepenveld van Chemie. Je kunt bijvoorbeeld onderzoek doen naar bodem, water, milieu en materialen of meetmethodes ontwikkelen voor snelle en nauwkeurige onderzoeksresultaten. Wil jij later als onderzoeker een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Dan is Chemie studeren echt iets voor jou!

Afbeelding
sfeer emmen buitenkant 14

Wat kan ik worden?

Met het hbo-diploma Chemie op zak maak je grote kans op een baan in de chemie. Je kunt alle kanten op: een chemisch concern, onderzoeksinstituut, de farmaceutische industrie, levensmiddelenindustrie, milieuafdeling van de overheid of universiteit. Wat je ook kiest, de kans op werk na je opleiding Chemie is zeer groot. 

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Onderzoeker/research analist: Met geavanceerde apparatuur onderzoek, interpreteer en rapporteer je de gegevens. De komende decennia is er veel onderzoek te verrichten naar een duurzamere samenleving en daar kun jij aan meewerken.
  • Product developer: De ontwikkeling van levensmiddelen, verf, cosmetica of bouwmaterialen; dat is waar jij je onder andere mee bezighoudt. Volop kansen om je kennis op een creatieve en duurzame manier in te zetten.
  • Research chemist in de farmaceutische industrie. Je ontwikkelt nieuwe medicijnen en levert een bijdrage aan de volksgezondheid, hier en in andere landen.
  • Kwaliteitsmanager: Bij ieder productieproces wordt de kwaliteit van de producten gecheckt. Een belangrijke functie dus, die jij kunt vervullen na je studie.
  • Industrial engineer: Je draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en kwantiteit van productieprocessen. Ook bepaal je in hoge mate het rendement van een onderneming.
Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Chemie (locatie Emmen) op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!