Computer Vision & Data Science (Master)

Praktische zaken Master Computer Vision & Data Science

Voor de masteropleiding Computer Vision & Data Science moet voldaan worden aan verschillende vereisten om toegelaten te worden. Deze toelatingseisen en meer informatie over het collegegeld vind je hieronder.

Afbeelding
sfeerfoto open innovatie

Toelatingseisen

Voor de Master Computer Vision & Data Science heb je een bachelor graad nodig. Een bachelor op het gebied van ICT, Toegepaste Wiskunde of Kunstmatige Intelligentie biedt een goede aansluiting op deze master, maar ook andere vooropleidingen zijn toelaatbaar.

De masteropleiding Computer Vision & Data Science is een ambitieus en uitdagend programma, dat studenten in één jaar klaarstoomt als professional binnen het snel evoluerende domein van beelddata analyse. Toelatingseisen worden gehanteerd om er zeker van te zijn dat studenten over de juiste kennis, inzicht en vaardigheden beschikken bij aanvang van het programma. Tijdens een intake wordt bepaald of de aspirant masterstudent voldoet aan het vereiste startniveau.

Naast een bachelordiploma gelden de volgende kwalitatieve toelatingseisen:   

  • Aantoonbare solide programmeercompetenties; 
  • Wiskundige kennis en vaardigheden die nodig zijn om de beginselen van computer vision en data science te begrijpen;   
  • Beheersing van de Engelse taal om technisch werk adequaat te kunnen communiceren;   
  • Toereikende motivatie voor een éénjarige, ambitieuze en uitdagende voltijd opleiding.   

Om de onderwijskwaliteit te kunnen waarborgen hanteert de opleiding een toelatingsprocedure voor de instroom van nieuwe masterstudenten en een maximale instroom per academisch jaar. Bekijk onze Engelstalige opleidingswebsite voor meer informatie over de toelatingsprocedure. 

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

‏‏‎ ‎ 2022-2023
EU student / wettelijk collegeld €2.209,-
Non-EU student / instellingscollegegeld €11.800,-
Bijkomende kosten (o.a.) boeken en excursies Ongeveer € 500