Pedagogiek (Master) deeltijd

Praktische zaken Master Pedagogiek deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de masteropleiding Pedagogiek als je in bezit bent van een bachelorgraad van een sociaal-agogische, pedagogische of educatieve opleiding. Heb je niet het juiste diploma, maar wel een gelijkwaardig diploma? Ook dan zijn er misschien mogelijkheden!

Persoonlijk intakegesprek

Alle aankomende studenten voor de masteropleiding Pedagogiek doorlopen een intakeprocedure. Tijdens dit gesprek kijken we of er een goede match is tussen jou en de opleiding. Vraag een intakegesprek aan door een e-mail te sturen naar mpedagogiek@nhlstenden.com. Vermeld in jouw mail de onderstaande gegevens:

  • De opleiding(en) die je hebt afgerond;
  • Je huidige werkgever en functie.

We nemen dan contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Afbeelding
pedagogiek voltijd

Lesdagen

Je volgt de master Pedagogiek in Groningen of Meppel. De vaste lesdagen zijn dinsdag (Groningen) en woensdag (Meppel). De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 16.30 uur. De lesdagen zijn in een cyclus van drie weken onderwijsaanbod en één week niet, waarin studenten zelf werken aan innovatie en competenties. Het onderwijsaanbod van de lesdag vindt plaats in de leerarrangementen waarin de drie domeinen (pedagogiek, leren & veranderen en onderzoek) aan bod komen en met elkaar verbonden worden.

Het aantal lesuren voor de opleiding is gemiddeld 6 uur per week. In totaal geldt een gemiddelde studielast van 20 uur per week. Het daadwerkelijk aantal uren dat je aan zelfstudie besteedt, verschilt per persoon.

Locatie

De lessen in Groningen volg je in het NHL-gebouw aan de Eemsgolaan. In Meppel krijg je les op Van der Duyn van Maasdamstraat 1.

 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Aanvullende kosten

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. De aanvullende kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke leerroute.

Lerarenbeurs

Ben je leraar in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger beroepsonderwijs? Dan kun je mogelijk een beroep doen op de ‘lerarenbeurs’. Deze lerarenbeurs kun je – veelal in het voorjaar – aanvragen bij DUO. Kijk voor meer informatie op duo.nl.
Let op: je kunt vanaf 1 april de Lerarenbeurs aanvragen. Wees er op tijd bij, het aantal beurzen is namelijk beperkt.

Levenlanglerenkrediet

Voor iedereen tot 55 jaar is het mogelijk een levenlanglerenkrediet aan te vragen. Heb je geen recht meer op studiefinanciering, dan kun je op die manier geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Je kunt met het levenlanglerenkrediet per jaar maximaal vijf keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Heb je vragen? Stel ze via de mail.
Afbeelding
WhatsApp
Heb je vragen? Stel ze via de mail.
werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur