Werktuigbouwkunde - locatie Emmen

Jouw toekomst na Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkundigen ofwel mechanical engineers zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Onze studenten hebben geleerd om hun creativiteit, technische en organisatorische vaardigheden in te zetten, kunnen werken met hightech systemen. Kortom, ze kunnen de uitdaging aan om nieuwe producten of productiesystemen te ontwerpen bij hightech en internationaal georiënteerde bedrijven.  

Afbeelding
sfeer emmen 9

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

  • Design Engineer: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe producten of systemen.
  • Productiemanager: Het is jouw verantwoordelijkheid dat de productie zo efficiënt en goed mogelijk draait.
  • Sales Engineer: Als commercieel ingenieur onderhoud je de relatie met klanten. Je weet wat de klant wil en vertaalt dit in goede technische oplossingen.
  • Maintenance Engineer: In deze functie zorg je dat machines optimaal werken. Je speelt een belangrijke rol in de bedrijfscontinuïteit en helpt bedrijven bijvoorbeeld energiezuiniger te produceren.
  • Consultant of Kwaliteitsmanager: Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de productie en van het product. Zijn de resultaten goed voorspelbaar en waar zitten de risico’s in het proces?

Wat je ook kiest, de kans op hoogwaardig werk na je opleiding Werktuigbouwkunde is zeer groot.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Werktuigbouwkunde op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!