Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Go Makandra in Suriname

Start in
februari
Ec
30 ECTS
Locatie
Suriname

Alleen ga je snel, samen kom je verder, oftewel Go Makandra!
Suriname is een land in ontwikkeling, waar veel complexe vraagstukken zijn op het gebied van Healthy lifestyle, Welzijn & Welvaart, Mental Health en Opvoeding & Vorming. Studeer jij Verpleegkunde, Social Work, Pedagogiek, Vaktherapie, PABO of de Lerarenopleiding? Wil je je blik verruimen en samen met studenten uit Suriname een bijdrage leveren aan complexe vraagstukken in de samenleving van Suriname? In deze minor ga je 5 maanden naar Suriname om de cultuur en de lokale situatie van de samenleving te ontdekken waarbij je samen met partners, studenten en instellingen een bijdrage gaat leveren aan één van de genoemde thema's.

Inhoud van de minor

De minor Go Makandra gaat uit van DBE. Je gaat in een multidisciplinair team van studenten aan de slag met een real-life vraagstuk, zoals bijvoorbeeld depressie, eenzaamheid, suïcide, kind-zwangerschappen, analfabetisme, gezonde leefstijl, diabetes, etc. Dit doe je met behulp van de fasen van Design Thinking. Je leert van de zaken die je gaat tegenkomen tijdens de minor in interactie met je medestudenten en je omgeving die bestaat uit een multiculturele samenleving.
Gedurende twintig weken werk je aan een individueel portfolio waarmee je de leeruitkomst kan aantonen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om de keuzes te maken die recht doen aan wat jij binnen deze minor wil leren en bijdragen aan de complexe vraagstukken van de Surinaamse samenleving.

Leeruitkomst:
In een divers team werk je samen aan een duurzame oplossing voor een complex, geïdentificeerd vraagstuk in Suriname, waarbij je van en met elkaar leert.
In het mensgerichte ontwerpproces houd je rekening met wat de samenleving nodig heeft. Na afloop kijk je procesmatig terug op je rol, waarbij het leren centraal staat. Je reflecteert op het samenwerkingsproces en op elkaars kennis en ervaringen, op jouw professioneel gedrag, de normen en waarden en de beroepscodes.

Deze minor wordt aangeboden door de opleidingen:

Social Work, Pedagogiek, Vaktherapie, HBO-V, PABO, Tweedegraads lerarenopleidingen

Opzet van de minor

Je begint met een voorbereiding en een culturele onderdompeling. Al snel ga je aan de slag met de probleemverkenning en je maakt een plan van aanpak. Ter ondersteuning hiervan krijg je (online) masterclasses van Nederlandse en Surinaamse docenten. In gezamenlijkheid ontwerp je een voorstel voor de oplossing en deze ga je ook uitvoeren en testen. Tijdens de afronding van de minor ga je het project evalueren en kom je tot duurzame aanbevelingen voor het vervolg.

Studiekenmerken

Start in
februari
Locatie
Suriname
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag