Inhoud van de minor
De Placemaking minor gebruikt het design thinking gedachtegoed, waarbij je als student op een zelfsturende en co-creatieve manier aan de slag gaat met het creëren van betekenisvolle plekken. Je bent voor een groot gedeelte zelf verantwoordelijk voor je eigen leerpad waarbinnen je door coaches en experts vanuit het werkveld wordt ondersteund in het bereiken van opgestelde doelen.
Door te werken aan je facilitering-skills en vanuit een lerende mindset willen we je in staat stellen om samen met anderen te komen tot placemaking-concepten die van waarde zijn voor een klant en voor eindgebruikers, kortom waarde creëren voor verschillende stakeholders.
Middels het verkennen van het placemaking gedachtegoed en het bezoeken van inspirerende voorbeelden op het gebied van placemaking gaan we zelf aan de slag om publieke ruimte om te vormen en op deze manier meer betekenis aan een plek te geven voor verschillende gebruikers. Je wordt uitgedaagd om binnen dit ontwerpproces te co-creëren met eindgebruikers. We zullen zoveel mogelijk werken in de omgeving van de vraagstukken zelf, om zo in nauw contact te staan met de vraagstukken, wat betekent dat we niet standaard binnen het schoolgebouw de ateliers inrichten.
Omdat wij ervan overtuigd zijn dat je placemaking in de praktijk moet ervaren, vinden we het belangrijk om inspirerende placemaking concepten te bezoeken en mensen vanuit de praktijk te verbinden aan de minor. Daarom organiseren we een 2-daagse fieldtrip in Nederland. De kosten hiervoor bedragen +/- 200 euro p.p.