Autismeweek van 2 april tot en met 9 april

De Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) organiseert van zaterdag 2 april (Wereld Autismedag) tot en met zaterdag 9 april de Autismeweek. Naast een gezamenlijke podcast met Hogeschool Van Hall Larenstein over autisme, zijn er bij NHL Stenden Hogeschool ook extra trainingen voor studenten met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) te volgen. Bij NHL Stenden zijn tevens akoestische stoelen aanwezig om rustig en prikkelvrij te kunnen studeren. 

 

Gezamenlijke podcast NHL Stenden en Hogeschool van Hall Larenstein
 

NHL Stenden en Van Hall Larenstein besteden deze week gezamenlijk aandacht aan deze week,  in de vorm van een podcast. Deze podcast is in zijn geheel gemaakt door studenten (van presentatie tot eindmontage) en gaat over het stagelopen en afstuderen van studenten met autisme. Studenten leggen uit waar ze tegenaanlopen en waarom bepaalde dingen niet lukken. Maar ook hoe je als student de nadruk kunt leggen op je bijzondere kwaliteiten. Daarnaast geven Anette van de Bos (ervaringsdeskundige, trainer en docent), Inge Karg (studentendecaan bij NHL Stenden en van Hall Larenstein) en Susan van der Veer (REA-collega, trajectcoacht vanuit hun achtergrond uitleg over de oorzaak van de problemen die studenten met autisme tegenkomen. Zo krijg je als luisteraar veel inzicht in het omgaan met studenten en/of toekomstige werknemers met autisme. Werkgevers van stagiaires met autisme biedt de podcast veel tips die het stagelopen en afstuderen vergemakkelijken.

De podcast is hier te beluisteren.

Akoestische stoelen 

Binnen NHL Stenden zijn akoestische stoelen aanwezig die een uitkomst kunnen bieden als je snel overprikkeld raakt en je slecht kunt concentreren tijdens je studie. De stoel vormt zich als een cocon om je heen en heeft een akoestische werking die geluidsprikkels uit je omgeving reduceert.  Benieuwd naar de mogelijkheden binnen NHL Stenden op het gebied van autismespectrumstoornis of behoefte aan extra begeleiding? Lees alles over mogelijke aanpassingen en voorzieningen.

Extra trainingen voor studenten met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Ook biedt NHL Stenden extra trainingen aan voor studenten met ASS. Op onze website cursussen en trainingen is alle informatie hierover te vinden.