De kracht van ateliers: 30 mooie voorbeelden in nieuw Atelierboek

Afbeelding
atelierboekje nhl stenden marc otto

Op 14 november werd het nieuwe Atelierboek overhandigd aan Marc Otto, lid van het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool. In dit boek laten we aan de hand van meer dan 30 portretten van ateliers zien aan welke vraagstukken wordt gewerkt binnen de hogeschool en hoe we samenwerken met het werkveld en onderzoekers.

Ervaring met de praktijk

Bij NHL Stenden vinden we het belangrijk dat studenten vanaf het begin met de praktijk in aanraking komen en kunnen werken aan actuele real-life vraagstukken. Het werken en leren in ateliers vormt een essentieel onderdeel van dit streven, waarbij onderwijs en praktijk nauw met elkaar verweven zijn, en werken en leren hand in hand gaan.

Het werken en leren in ateliers is een kenmerkend onderdeel van het onderwijsconcept van NHL Stenden: Design Based Education (DBE). We doen sinds 2018 ervaring op met het implementeren van ateliers; zowel gericht op specifieke opleidingen als opleidings- en instellingsoverstijgend. Binnen de ateliers staan diverse thema's en vraagstukken centraal waarin we een bijdrage leveren aan de maatschappelijke vooruitgang van de regio's waarin we actief zijn. Onze ateliers zijn daarom niet alleen gevestigd binnen de hogeschool, maar ook daarbuiten.

Het Atelierboek

De samenwerking met de praktijk is inspirerend en motiverend. Ons Atelierboek is daarom vanaf nu beschikbaar om te downloaden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onder het 'Paspoort' van elk atelier staan de contactgegevens van het desbetreffende atelier vermeldt.