Grote belangstelling voor baan als docent bij NHL Stenden

Afbeelding
Grote belangstelling voor baan als docent bij NHL Stenden

Ruim 1100 potentiële docenten volgden dinsdagavond 11 mei het webinar ‘Werken bij NHL Stenden’. Veel van de belangstellenden zijn op dit moment nog geen docent, maar werkzaam in een van de werkvelden waar NHL Stenden voor opleidt. NHL Stenden is geïnteresseerd in huidige docenten, maar juist ook in deze doelgroep. Een docent met een rijke werkveldervaring past goed bij het unieke onderwijsconcept Design Based Education van NHL Stenden. Tijdens het webinar, dat onderdeel is van een grote campagne om 100 nieuwe docenten te werven, deelden zowel medewerkers als studenten hun ervaringen over het werken en studeren bij de hogeschool. Deelnemers aan het webinar konden daarnaast al hun vragen stellen.

Ben jij anders één van onze 100 nieuwe docenten?

Tijdens het webinar werden huidige docenten, maar ook mensen die werkzaam zijn in het werkveld en nog geen docent zijn, aangemoedigd om te solliciteren voor een baan als één van de 100 nieuwe docenten bij NHL Stenden. Alette Hospers, HRM directeur van de hogeschool: “Als je een rijke ervaring meebrengt uit het werkveld, ben je meer dan welkom om te solliciteren. Je bent als docent tegenwoordig meer een coach die studenten begeleidt en samen met de student onderzoekend bezig is.” Deze rol als coach komt ook duidelijk naar voren in Design Based Education (DBE), het unieke onderwijsconcept van de hogeschool. Patrick van Aalst, onderwijskundige bij NHL Stenden: “Bij NHL Stenden werken docenten samen met studenten in ateliers in kleine multidisciplinaire projectgroepen aan actuele vraagstukken uit de praktijk. Als docent creëren wij situaties waarin studenten zoveel mogelijk van en met elkaar leren. Wij geven studenten de ruimte om hun eigen talent te ontdekken en staan naast hen in plaats van voor hen.”

Rol van de student

Bij NHL Stenden staat de student voorop. Stan Endeman, eerstejaars student Creative Business, schoof daarom ook aan tijdens het webinar en kreeg de kans om zijn ideale toekomstige docent te beschrijven. “Voor mij is een goede docent iemand die je uitdaagt en motiveert. Die je nogmaals laat nadenken over een onderwerp en gemakkelijk te benaderen is.” Er werd aan tafel positief gereageerd op de duidelijke verwachtingen die Stan heeft van een docent. Alette Hospers deed hem daarom een spontaan aanbod: “Bij deze ben je uitgenodigd om deel te nemen in de selectiecommissie voor nieuwe docenten van je eigen opleiding!”

Didactische bevoegdheid

Tijdens het webinar stroomde de chat vol met vragen van deelnemers. Een veelvoorkomende vraag ging over het behalen van een didactische bevoegdheid. ‘Kun je ook docent worden als je nog geen didactische bevoegdheid op zak hebt?’, vroegen zij zich af. NHL Stenden verwelkomt ook deze mensen met open armen. Zij kunnen op kosten van de hogeschool alsnog hun benodigde papieren halen, zodra zij gestart zijn als docent.

Over de campagne

Eind april ging een grote wervingscampagne van start om vóór september 100 nieuwe docenten te werven. Deze extra docenten zijn nodig om de hoge werkdruk onder huidige docenten te verlichten en ook in de toekomst bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs, onder andere met meer persoonlijke begeleiding van studenten. Om de extra docenten te kunnen bekostigen, worden extra financiële middelen ingezet die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Meer nieuws