Wil je graag wat anders doen maar ben je geen docent? Dat betekent niet dat je er niet een kunt worden. Als je bij ons komt werken hoef je nog niet in het bezit te zijn van een onderwijsbevoegdheid. We vinden het vooral belangrijk dat je met jouw kennis en expertise van betekenis wilt zijn voor het onderwijs. Je bevoegdheid haal je zodra je bij ons aan het werk gaat. Nog niet in het bezit van een master? Dan kun je bij ons ook terecht voor verschillende masteropleidingen.

Docent en coach

Natuurlijk ben je er om je kennis en expertise over te brengen op onze studenten maar je doet veel meer dan dat. Je bent vooral ook coach in een bijzondere levensfase van (jong)volwassenen. Je helpt studenten onzekerheden te overwinnen en talenten te ontwikkelen. Je helpt ze de beste versie van zichzelf te worden. Als docent sta je niet vóor, maar náást studenten. Je vertelt ze niet hoe het zit, maar leert ze op verschillende manieren te kijken en daagt ze uit om zelf op onderzoek uit te gaan.

Docent en ondernemer

Je docentschap combineren met een andere baan of je eigen onderneming? Graag. Op deze manier breng je jouw waardevolle kennis over op studenten én houd je afwisseling in je werkleven. Door met één been in de praktijk te blijven staan verrijk jij het onderwijs met de laatste ontwikkelingen uit het werkveld. Ook als je nog geen onderwijsbevoegdheid hebt nodigen we je van harte uit om je kennis met ons en onze studenten te delen. Want het onderwijs en de praktijk dat werkt anders goed samen.

Docent en onderzoeker

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom hebben we bij NHL Stenden onderzoeksgroepen waarin verschillende vakgebieden samenwerken. Onderzoekers, docenten, studenten en partners uit het werkveld delen binnen de groep hun kennis en expertise. Samen ontwikkelen ze toepasbare kennis rondom actuele vragen uit de maatschappij. Zoals de leefbaarheid en toekomst van onze regio’s, de versnelde ontwikkeling in productie en ondernemerschap en de groei en uitdagingen binnen de dienstensector. Samen kijken we hoe het anders kan.

Onderwijsbevoegdheid 

Als je als docent aan de slag gaat, krijg je het vak ‘docent zijn’ er gratis bij. Je gaat het onderwijs ontwerpen en uitvoeren en studenten ondersteunen en beoordelen. Landelijk is afgesproken dat alle docenten in het hbo het certificaat Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid halen. Als je bij ons start hoef je deze certificering nog niet op zak te hebben. Wij bieden je de mogelijkheid om tijdens je baan het BDB-certificaat te halen via onze eigen MyAcademy.

Onderwijsconcept DBE 

Studeren doe je bij ons niet in de collegebanken. Wij laten studenten liever ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Daarom werken we met een uitdagend concept: Design Based Education. Waarbij studenten in ateliers aan de slag gaan met actuele vragen uit het werkveld. Ze maken prototypes, testen uit en leren van fouten. Dit doen ze samen met bijvoorbeeld een gemeente, een groot bedrijf of de mkb’er om de hoek. Ook voor jou als docent werkt dit anders. Je bent inhoudsdeskundige, je begeleidt het proces en je staat als coach naast de studenten.

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“NHL Stenden is een school waarbij docenten en studenten elkaar bij naam kennen, niemand is een nummer.”
Bert Hofstede
Startend docent