Het ontbrekende puzzelstukje: Associate Degree in Leeuwarder Courant

Associate Degree studenten Julia Yntema (21), Sjoerd van den Bosch (42) en Winand Quartel (22) vertellen vandaag in de onderwijsbijlage van de Leeuwarder Courant over hun studie-ervaringen met de associate degree.

"Voor alle duidelijkheid: de associate degree is een volwaardige opleiding op hbo-niveau. Nina Spithost, programmamanager voor deze opleidingen bij NHL Stenden, baalt een beetje van de vaak gebruikte beeldspraak dat Ad een brug slaat tussen mbo en hbo. ,,Studenten krijgen na afronding van hun studie een hbo-diploma’’, zegt ze. Zij noemt het traject liever ‘het ontbrekende puzzelstukje’.

Pas sinds 2018 is Ad een op zichzelf staande studie. Daarvoor bestond de opleiding al wel, maar het was toen een programma uit een bestaande hbo-bachelor. Spithost is veel langer bij deze onderwijsvorm betrokken, omdat Stenden Hogeschool al voor de fusie met de NHL pionierde op dit terrein: de opleiding small business and retail management was de eerste van het land. Dit jaar werd NHL Stenden uitgeroepen tot beste Ad-hogeschool in Nederland. Inmiddels biedt de school ruim twintig van zulke opleidingen aan en er volgen op korte termijn nog een handvol. Zo’n tweeduizend studenten studeren op deze manier."

Lees hier het hele artikel