In de media: Hoe kunnen studenten creatiever worden? Wellicht met een rapcursus

Afbeelding
Fries Museum

Kun je studenten creatiever maken? Merlijn Torensma is teamleider bij Creative Business en de master Content & Media Strategy. Hij onderzoekt hoe de creativiteit van studenten kan worden vergroot door eerstejaarsstudenten workshops te laten volgen bij verschillende kunstenaars. Een van die workshops werd woensdag gegeven in het Fries Museum, met rapper Kuò Weh Ho. Het Friesch Dagblad was erbij.

Uit: Friesch Dagblad (14 maart 2024). Door: Roos Tuinenburg. Foto: Fries Museum / Ruben van Vliet

Hij was docent bij Communication & Multimedia Design aan NHL Stenden. „Ik gaf les in fotografie, tekstschrijven, video, verschillende dingen. En waar ik tegenaan liep, is dat studenten niet altijd even creatief waren. Ze springen allemaal door het hoepeltje waar iedereen doorheen zou gaan.”

Daarover ging Torensma met een professor in gesprek. „We moeten studenten eigenlijk gaan stimuleren om creatiever te worden.” Daar zijn methodes voor bedacht over de hele wereld. Volgens Torensma is dit onderzoek uniek omdat het binnen sociale context wordt beoordeeld. Meestal worden de hersenen gescand of wordt er gekeken hoeveel woorden mensen kunnen bedenken. Nu kan er bijvoorbeeld beoordeeld worden op originaliteit.

Lees het hele artikel via Friesch Dagblad.