Inclusive Community Lab juist nu hard nodig

Afbeelding
Inclusive Community Lab

Een op de vijf Nederlandse huishoudens krijgt te maken met armoede. Het CPB voorziet nu al een forse daling in koopkracht. Juist nu is het nodig om te kijken hoe je armoede en schulden op een andere manier kunt bestrijden. Het team achter het Inclusive Community Lab doet dat en komt met innovatieve oplossingen.

Gewoon bij Truus

Armoede- en schuldenproblematiek is een groot maatschappelijk probleem en NHL Stenden wil dit doorbreken. Niet vanuit de veilige collegezaal, maar wél vanuit het hart van de samenleving, vanuit de Leeuwarder wijk Huizum. In ‘Gewoon bij Truus’, onderdeel van het Inclusive Community Lab Fryslân, werken studenten samen mét bewoners, bedrijven en organisaties aan duurzame oplossingen om armoede de wereld uit te helpen.

Niet alleen een zak met geld

Ellen de Bruin, teamleider Social Work bij de Academie Social Studies: ‘Eenzaamheid, kansenongelijkheid, fysieke en psychische problemen: armoede en schulden komen nooit alleen. Ze hebben hierdoor enorme impact op het leven van mensen. Niet voor niets dat de Verenigde Naties de beëindiging van armoede tot de belangrijkste Sustainable Development Goal heeft bestempeld. En nee, dit lukt niet alleen met een zak geld of extra schuldhulpverlening.’

Nederlandse Hogeronderwijspremie

Inclusive Community Lab is genomineerd voor de Nederlandse Hoger Onderwijspremie 2022. De premie is een erkenning voor vernieuwing van het onderwijs op universiteiten en hogescholen en is ook bedoeld als belangrijk teken van waardering voor onderwijsteams die een topprestatie leveren.

Lees hier meer over deze andere kijk op innoveren