Internationaal mediacongres emma volgend jaar bij NHL Stenden Leeuwarden

Afbeelding
#emmaleeuwarden-2023

Het jaarlijkse internationale congres van de European Media Management Association (emma) wordt volgend jaar van 5-8 juni georganiseerd door NHL Stenden Hogeschool op onze locatie in Leeuwarden. Dit werd afgelopen week aangekondigd tijdens het 20e emma congres in Pamplona (Spanje) door lector Transformational Media én bestuurslid van emma, Dr. Bianca Harms. Zij zal het vierdaagse evenement coördineren in samenwerking met een afvaardiging van de Academie Communicatie & Creative Business en de Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Over emma 

emma is een internationale wetenschappelijke organisatie die in 2003 werd opgericht om onderzoek in het domein mediamanagement te ondersteunen en ontwikkelen voor zowel de praktijk als de wetenschap. Het congres wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 120 wetenschappers uit het communicatie- en mediadomein, zowel uit Europa als daarbuiten. Eerdere congressen vonden plaats in steden zoals Lissabon, Tallin, Hamburg, München en Gent, maar nog nooit eerder in Nederland.  

Thema #emmaleeuwarden 

Het thema van #emmaleeuwarden zal zich richten op de talloze raakvlakken tussen media-innovatie en maatschappelijke transformaties en zal hierdoor bijdragen aan het academische gesprek over de potentie en de bedreigingen van media-innovatie en -transformatie. Media spelen een cruciale rol in de culturele, sociale, economische en politieke sfeer en hebben een grote invloed op de transformatie van de samenleving. Om waardevolle inzichten van zowel academisch als praktijkgericht onderzoek op het gebied media-management en communicatie te benadrukken, wordt dit congres samen met Erasmus Universiteit georganiseerd.