Keuzegids hbo 2022: NHL Stenden 4de jaar op rij in top 4 beste hogescholen

NHL Stenden beste associate degree hogeschool van Nederland

Met een mooie vierde plaats, heeft NHL Stenden Hogeschool dit jaar wederom haar positie verzekerd in de top van beste grote hogescholen van de Keuzegids hbo 2022. Ook is NHL Stenden zelfs uitgeroepen tot de hogeschool met de beste associate degree (Ad) opleidingen. Deze ranking is dit jaar voor het eerst opgesteld door de Keuzegids. NHL Stenden heeft met haar 27 voltijd, deeltijd en duale Ad-opleidingen meteen de koppositie behaald. Daarnaast hebben 11 opleidingen van de hogeschool het predicaat ‘Topopleiding 2022’ verdiend. 
 

Afbeelding
NHL Stenden keuzegids 2022

“Deze resultaten maken ons ontzettend trots, met name na het uitzonderlijke coronajaar dat we hebben gehad. Dit is een mooie erkenning voor de hoogwaardige inzet van onze medewerkers voor de kwaliteit van het onderwijs. We zijn heel erg blij dat onze hogeschool is uitgeroepen tot de beste Ad-opleider. Ook al is dit opleidingsniveau nog een jonge loot binnen het hoger onderwijs, de Ad’s zijn nu al van grote meerwaarde voor studenten, ons onderwijssysteem én voor de arbeidsmarkt. We slaan een brug tussen het middelbare beroepsonderwijs en het hoger onderwijs en maken zo ons onderwijs toegankelijker. Dit is belangrijk voor de praktische student met ontwikkelambities en voor de duurzame inzetbaarheid.”


Erica Schaper, voorzitter College van Bestuur

 

Beste associate degrees 

Nieuw dit jaar is de ranking van de associate degrees (Ad). Naar deze vorm van tweejarig praktijkgericht hbo-onderwijs is steeds meer vraag vanuit het werkveld. De Ad's NHL Stenden haalt met haar bovengemiddelde score de eerste plek in deze ranking en mag dit jaar de kwaliteitszegel ‘Beste associate degrees’ dragen. De Ad Online Contentcreator is bovendien uitgeroepen tot Topopleiding. 

“De Ad bij NHL Stenden is voor mij een goede tussenstap, omdat je na twee jaar een Ad-diploma hebt op hbo-niveau. Ik kan altijd nog kijken of ik daarna verder wil voor een bachelor of dat ik eerst aan het werk ga. Met een Ad-studie blijven deze opties open. En twee jaar is prima te doen en makkelijk te overzien.” 


Ilse Borst, student Ad Online Contentcreator:

11 Topopleidingen 

De Keuzegids heeft 11 opleidingen van NHL Stenden uitgeroepen tot Topopleiding. Dit zijn opleidingen die een oordeel van 75 punten of hoger scoren in de kwaliteitsvergelijking. Daarmee behoren de 11 opleidingen tot de beste van Nederland, aldus de Keuzegids. Accountancy, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Leraar Aardrijkskunde, Ocean Technology én Chemie (aangeboden in Emmen) scoorden de kwaliteitszegel Topopleiding voor meerdere jaren achtereen. Trotse nieuwkomers zijn de opleidingen: Chemie in Leeuwarden, Ad Online Contentcreator, Chemische Technologie, Communicatie en Docent Theater. Ook de duale opleiding Finance, Tax and Advice mag zich Topopleiding noemen.

Over Keuzegids hbo 2022

Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Dit gebeurt voor alle vier de Nederlandse onderwijsniveaus: mbo, hbo, universitaire bachelors en masters. Iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij die keuze, vindt in de Keuzegidsen een deskundige en prettige hulp. De Keuzegids werkt met informatie uit betrouwbare bronnen, zoals de studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen. In 2021 is de NSE afgenomen met een nieuwe vragenlijst, waardoor de Keuzegids dit jaar nieuwe thema’s heeft samengesteld voor de studentenoordelen. 

Meer nieuws