MIWB en Heerema gaan samenwerking aan om DP-operators op te leiden met behulp van simulatortraining

Afbeelding
MIWB, Heerema, DP-operator

Het repliceren van realtime-offshore-scenario's traint toekomstige DP-operators om elke offshore-uitdaging aan te gaan. Met deze nieuwe samenwerking gaat het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) drie The Nautical Institute-geaccrediteerde Dynamic Positioning (DP)-cursussen aanbieden aan DP-operators van Heerema Marine Contractors.

Het gaat om de cursussen DP Induction, DP Simulator en DP Sea Time Reduction. Deze state-of-the-art-trainingen zijn specifiek op maat gemaakt voor (toekomstige) DP-operators bij Heerema. De cursussen worden gegeven in het simulatiecentrum op het Heerema Marine Contractors-kantoor in Leiden met behulp van de DNV-gecertificeerde DP-simulator. Ontworpen om reallife-scenario's aan boord van hun schepen na te bootsen, worden deelnemers ondergedompeld in een omgeving die elk detail van maritieme operaties weerspiegelt.

Heerema: "Bij Heerema Marine Contractors begrijpen we het belang van hands-on leren om de complexe systemen die op onze schepen zijn geïnstalleerd onder de knie te krijgen. Daarom zetten we ons in om de tools en expertise te bieden die nodig zijn om uit te blinken in de maritieme industrie. Samen met het MIWB zetten we ons in om de volgende generatie bekwame professionals vorm te geven die klaar zijn om de uitdagingen van de zee met vertrouwen en precisie aan te gaan."

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...