NHL Stenden blijft stijgen op duurzaamheidsranglijst SustainaBul

Afbeelding
SustainaBul, Groene Peper

Bij de uitreiking van de SustainaBul-bokaal aan de meest duurzame hogeronderwijsinstelling van Nederland is NHL Stenden geëindigd op de negende plek. Deze ‘groene’ ranglijst werd vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens duurzaamheidsevent Groene Peper. De editie van dit jaar werd georganiseerd bij en met NHL Stenden in Leeuwarden.

Met een negende plek blijft NHL Stenden ten opzichte van voorgaande jaren stijgen op de SustainaBul-ranglijst. In 2021 eindigde NHL Stenden op plek 24. Een jaar later rukte de hogeschool tien plaatsen op naar de veertiende plek. En nu vindt NHL Stenden zichzelf terug op plaats negen. Winnaar dit jaar is Van Hall Larenstein. In totaal zijn 33 hogeronderwijsinstellingen beoordeeld.

Duurzame initiatieven

In alles wat NHL Stenden doet, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN werkt de hogeschool verder aan een duurzame omgeving voor studenten, medewerkers en partners. Daarnaast lopen er duurzame initiatieven, zoals het BIJENPACT en de Green Wave: een beweging van medewerkers, docenten en studenten die met elkaar een bijdrage leveren aan duurzaamheid.

SustainaBul

De SustainaBul wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd door Studenten voor Morgen. De deelnemende instellingen worden beoordeeld op de thema’s als duurzaamheid in het onderzoek, onderwijs, bedrijfsvoering en integrale benadering. Ook bijzondere initiatieven wegen mee, net als de strijd tegen armoede en honger en het bevorderen van gendergelijkheid.

Groene Peper

Traditioneel wordt de SustainaBul uitgereikt tijdens Groene Peper. De editie van dit jaar vond plaats bij NHL Stenden. Groene Peper is het enige event op gebied van duurzaamheid voor mbo, hbo en wo in Nederland om te netwerken, inspiratie op te doen en/of kennis uit te wisselen. Het event duurt een week en is bedoeld voor iedereen binnen het vervolgonderwijs met interesse in duurzaamheid.