NHL Stenden brengt hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde naar Assen

Afbeelding
Thorbecke Academie, Assen

De Thorbecke Academie van NHL Stenden breidt het opleidingsaanbod uit in Assen. Met ingang van het studiejaar 2023-2024 wordt in de hoofdstad van Drenthe de opleiding Integrale Veiligheidskunde aangeboden, zowel de voltijd- als deeltijdvariant. De opleiding is en blijft ook te volgen in Leeuwarden.

NHL Stenden, het werkveld en de gemeente Assen zijn blij met het nieuws. Wethouder Martin Rasker, met in zijn portefeuille onderwijs: “Met de komst van Integrale Veiligheidskunde naar Assen krijgt de stad een sterkere positie als onderwijsstad. Het is een mooie verrijking van ons onderwijsaanbod nu hier ook een volledige hbo-opleiding is te volgen. We zien uit naar de komst van de nieuwe studenten uit de hele regio.”

De Thorbecke Academie van NHL Stenden was al gevestigd in Assen. Het voormalige postkantoor aan de Zuidersingel in de stad wordt gebruikt als ‘onderwijsatelier’ waar studenten werken aan praktijkopdrachten. Nu krijgt de locatie in de hoofdstad van Drenthe extra ‘body’ met de komst van een hele hbo-studie: studenten die Integrale Veiligheidskunde willen studeren, kunnen dit vanaf het huidige studiejaar ook doen in Assen.

Doorlopende leerlijn

Richard Delger, directeur van de Thorbecke Academie: “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Assen is in het Noorden een centrale plek met veel rijksdiensten, zoals politie en defensie. Daar willen we onze rol als opleider vervullen, ook om de huidige samenwerking met deze organisaties te kunnen versterken. De toevoeging van de vol- en deeltijdvariant van Integrale Veiligheidskunde draagt daar aan bij en past in de doorlopende leerlijn op veiligheidsgebied van mbo – bijvoorbeeld het Drenthe College – naar hbo.”

Afbeelding
studenten

Thorbecke Academie

De Thorbecke Academie - onderdeel van NHL Stenden Hogeschool - is hét instituut voor opleidingen op het gebied van recht, bestuur en veiligheid. Je vindt de Thorbecke Academie in Leeuwarden en Assen. Assen is een centrale locatie waar diverse rijksdiensten gevestigd zijn, zoals politie, defensie en de rechtbank Noord-Nederland.