NHL Stenden ontvangt eerste RUN-EU Short Advanced Programme studenten voor Serious Gaming

Vorige week verwelkomde NHL Stenden 27 studenten van alle RUN-EU partners voor de fysieke week van het Short Advanced Programme (SAP) "Simulating Complex Realities with Serious Gaming".

De SAP werd ontwikkeld door NHL Stenden professor Ivo Wenzler en zijn Serious Gaming team, in samenwerking met professoren van Polytechnic of Cavado and Ave (Portugal) en Vorarlberg University of Applied Sciences (Oostenrijk). Het 4-weekse programma richtte zich op het gebruik van serious games in het omgaan met verandering en duurzaamheid.

Tijdens de face-to-face week in Leeuwarden, werkten de studenten aan een uitdaging in verband met verantwoord waterbeheer. Ze ontwikkelden een concept voor een serious game en maakten een prototype dat tijdens de afsluitende carrouselsessies werd getest. Op vrijdag werden in totaal 6 projecten gepresenteerd, variërend van bord- en kaartspellen tot virtuele versies.

Short Advanced Programmes bieden studenten een unieke kans om deel te nemen aan uitdagende cursussen die gericht zijn op het verwerven van toekomstige vaardigheden. SAP's stellen hen ook in staat te werken in multiculturele en multidisciplinaire teams waardoor hun professionele en persoonlijke perspectieven worden verruimd.

Student ervaringen

Jorge Baptista, laatstejaars bachelorstudent Game & Multimedia aan de Polytechnic of Leiria (Portugal) vatte zijn ervaring als volgt samen: "Ik vond de SAP geweldig. Leren hoe je serious games kunt gebruiken voor een serieus en goed doel (kennis en verantwoordelijk gedrag aanmoedigen) was voor mij zeer motiverend en bevredigend."

Yujing Zhang, een promovendus van de Technologische Universiteit van de Shannon (TUS), vond het teamwork erg de moeite waard: "Ik heb nog niet vaak in multidisciplinaire teams gewerkt en vond het erg leuk om met én van elkaar te leren." Ook Fernanda Thomé, studente Industrieel Ontwerpen aan de Polytechnische Hogeschool van Cavado en Ave (Portugal), merkte het belang van de culturele uitwisseling op: "We hebben niet alleen geleerd over serious gaming en de toepassing ervan, maar ook van iedereen die deelnam."

Actueel overzicht Short Advanced Programmes

Er worden voortdurend Short Advanced Programmes ontwikkeld en gepubliceerd. Verschillende daarvan zullen ook bij NHL Stenden worden ondergebracht. Een actueel overzicht vind je hier: www.run-eu.eu/study-programmes.