NHL Stenden richt Hayo Apotheker Stimuleringsfonds op

Op woensdag 15 december nam Hayo Apotheker, voorzitter van de Raad van Toezicht van NHL Stenden, afscheid van de hogeschool. Om zijn naam te laten voortbestaan binnen NHL Stenden, is het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds opgericht. Het fonds stelt elk jaar een bedrag ter beschikking aan studenten die naast hun studie ook ondernemen, of van plan zijn een eigen onderneming te starten.  

Het stimuleringsfonds is onderdeel van het Center for Entrepreneurship (CFE), een platform waar ondernemende studenten elkaar ontmoeten en inspireren. Het CFE faciliteert studenten om studeren en ondernemen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. “Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds is een mooie manier om studenten hun onderneming verder te laten groeien of om er één op te starten”, vertelt Hans Schülski, Program Manager Entrepreneurship bij NHL Stenden. “Studenten sturen een motivatie om in aanmerking te komen voor een bepaald bedrag dat het fonds ter beschikking stelt. Een aantal studenten wordt geselecteerd om hun idee te pitchen aan een jury. De studenten met de beste pitches ontvangen een bedrag uit het fonds.” 

Jury 

Erica Schaper, Voorzitter van het College van Bestuur van NHL Stenden, heeft Hayo Apotheker tijdens zijn afscheid gevraagd om lid te worden van de jury van het stimuleringsfonds. Hayo Apotheker: “Ik voel me vereerd dat mijn naam gelinkt wordt aan dit mooie initiatief waarmee we studenten stimuleren om naast hun studie te ondernemen. Ik neem graag plaats in de jury van het fonds en kijk ernaar uit om de pitches bij te wonen.”   

Over Hayo Apotheker  

Hayo Apotheker was in het verleden onder andere burgemeester van Leeuwarden. Hij startte in 2012 als voorzitter van de Raad van Toezicht van voormalig NHL Hogeschool en vervulde deze functie daarna nog vier jaar bij NHL Stenden. Hij maakte de fusie van NHL Hogeschool en Stenden mee en heeft een belangrijke rol gehad in het bouwen van de nieuwe organisatie. Per 1 januari 2022 volgt Jannewietske de Vries, burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, Hayo Apotheker op als voorzitter van de Raad van Toezicht.