Opnieuw veel belangstelling voor baan als docent bij NHL Stenden

Afbeelding
Opnieuw veel belangstelling voor baan als docent bij NHL Stenden

Na het grote succes van het webinar ‘Werken bij NHL Stenden’, is donderdagavond 10 juni een tweede webinar georganiseerd als onderdeel van een grote wervingscampagne van de hogeschool. Tijdens het webinar ‘Docent zijn & Docent worden’ kregen potentiële docenten informatie over hoe het is om docent te worden bij NHL Stenden.

Groeien in de rol van docent

Verschillende docenten van NHL Stenden deelden tijdens het webinar hun verhaal. Fenja den Dulk is sinds kort gestart als docent bij de opleiding Creative Business. Zij was al werkzaam bij NHL Stenden, maar koos begin dit jaar vol overgave voor het docentschap. “Op een gegeven moment merkte ik dat mijn prioriteit steeds meer bij studenten lag en hier wilde ik meer uithalen. Dat is zo mooi bij NHL Stenden. Als er kansen op je pad komen, krijg je de vrijheid om die kansen te pakken.” Fenja kijkt met een goed gevoel terug op haar eerste maanden als docent. "Ik voelde me erg welkom. Alle collega’s waren bereid om te helpen. Je moet groeien in de rol van docent en hier probeer ik me voor open te stellen. Je vraagt van studenten om zich kwetsbaar op te stellen, dus dit doe ik zelf ook. Wees niet bang om fouten te maken.”

Quick Start nieuwe docenten

Als startende docent bij NHL Stenden word je de eerste periode klaargestoomd voor deze nieuwe rol door de zogenoemde Quick Start, vertelt Caroline Cosijn, coördinator van My Academy, de professionaliseringsacademie van de hogeschool. “Wij bieden een uitgebreid introductieprogramma aan. Tijdens dit programma krijg je volop de kans om vragen te stellen en te oefenen met bijvoorbeeld ons onderwijsconcept Design Based Education (DBE). Uit deze trainingen haal je veel bagage die je in je rol als docent kunt gebruiken.”

Met één been in het werkveld

NHL Stenden is op zoek naar professionals met bij voorkeur een master, die docent willen worden op onze hogeschool. Oók mensen die met één been in het werkveld willen blijven, ontvangt NHL Stenden met open armen. Volgens Willem Eikelenboom, directeur van de academie VO & MBO, heeft deze groep een grote toegevoegde waarde voor studenten. “Wij proberen de buitenwereld zoveel mogelijk naar binnen te halen. Als je ook nog werkzaam bent in het werkveld, houd je het gevoel met de beroepspraktijk en hier kunnen zowel studenten als andere docenten veel van leren.”

Over de campagne

Eind april ging er een grote wervingscampagne van start met als doel om vóór september 100 nieuwe docenten te werven. De inzet van 100 extra docenten is hard nodig om meer persoonlijke begeleiding te kunnen bieden aan studenten en de hoge werkdruk onder huidige docenten te verlichten. De campagne maakt een vliegende start; met honderden sollicitaties staan er heel wat nieuwe collega’s te popelen om hun droom als docent bij NHL Stenden waar te maken. Om de nieuwe docenten te kunnen bekostigen, worden financiële middelen ingezet die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Ben jij geïnteresseerd maar heb je het webinar gemist of wil je hem nogmaals bekijken? Kijk dan hier de uitzending terug. Voor de zomer staat er nog een webinar op de planning voor het domein ICT & Creative Technologies.

Meer nieuws