RUN-EU gaat volgende fase in met nieuwe Europese subsidie voor nog eens vier jaar

Afbeelding
RUN-EU

Het hogescholennetwerk RUN-EU ontvangt van de Europese Commissie opnieuw voor vier jaar subsidie: een Erasmus+-financiering van 14,4 miljoen euro. NHL Stenden is een van de aangesloten hogeronderwijsinstellingen. Dit zijn er straks negen: nieuw zijn vanaf 2024 Universidad de Burgos uit Spanje en Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) uit België.

De resultaten van de European Universities Erasmus+ Call 2023 zijn maandag bekendgemaakt, met goed nieuws voor RUN-EU. RUN-EU (Regional University Network-European University) is één van de Europese allianties die het positieve nieuws ontvingen voor de toekenning van een Erasmus+-financiering. Deze subsidie wordt verstrekt voor de komende vier jaar: van 2024 tot 2028. Na evaluatie in 2027 is het mogelijk om nog eens twee jaar subsidie te ontvangen. Dat betekent dat RUN-EU – inclusief de eerste cyclus van drie jaar – een operationeel kader zal hebben van minimaal negen jaar.

Impact maken in de regio

Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur van NHL Stenden: “Dit is geweldig nieuws. Deze nieuwe toekenning stelt RUN-EU in staat om door te gaan met het creëren van internationale en betekenisvolle kansen voor studenten, docenten en onderzoekers van NHL Stenden. Op deze manier kunnen we nog beter impact maken op de brede welvaart in de regio’s waarin we als hogeschool gevestigd zijn.”

Naast het subsidienieuws verwelkomt RUN-EU ook twee nieuwe leden: Universidad de Burgos uit Spanje en Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) uit België. Met hen zullen in de volgende fase van RUN-EU nog meer leermogelijkheden worden gecreëerd en aangeboden, gericht om succesvol de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Daarnaast worden nieuwe educatieve activiteiten ontwikkeld op het gebied van ondernemerschap, innovatie en service.

Regionale transformatie

Peter de Boer, projectmanager bij RUN-EU: “RUN-EU heeft de afgelopen drie jaar steeds meer ingang gevonden binnen NHL Stenden. We zijn er trots op dat al onze academies betrokken zijn geweest bij RUN-EU-activiteiten en we zien veel samenwerkingen met RUN-EU-partners ontstaan op alle niveaus van onze instelling. Inmiddels hebben bijna honderdvijftig studenten van NHL Stenden deelgenomen aan SAP's (short advanced programmes) en bijna eenderde daarvan is (mede)ontwikkeld door onze academies. We zijn enthousiast over de mogelijkheid om onze alliantie verder uit te bouwen en bij te dragen aan regionale transformatie.”

Alle RUN-EU-partners zijn verheugd om hun missie de komende jaren voort te zetten en de effectiviteit van deze samenwerking binnen de Europese Universiteit verder te verdiepen, intensiveren en uit te breiden. Samen zullen zij blijven werken aan de duurzame economische-, sociale-, culturele- en ecologische vooruitgang van hun regio's en stakeholders.

Afbeelding
RUN-EU

Over RUN-EU

Het doel van RUN-EU is studenten, onderzoekers en academici vaardigheden op te laten doen die nodig zijn om succesvol de uitdagingen van de toekomst aan te gaan, zich in te zetten voor maatschappelijke transformatie en het bevorderen van actief burgerschap.