Studenten Creative Business winnen met hun tv-format prijs tijdens Dutch Media Week

Afbeelding
Groepsfoto, BMYoung Creative Cup

Zes studenten van de opleiding Creative Business aan NHL Stenden Hogeschool hebben de landelijke BMYoung Creative Cup gewonnen tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. De jury bestond uit mensen van RTL/Videoland, BNNVARA en Paramount. De studenten krijgen nu de kans én financiering om hun format daadwerkelijk te produceren.

Tijdens de vierde editie van de BMYoung Creative Cup pitchten twaalf groepen (media)studenten van verschillende hogescholen hun idee voor een televisieformat, YouTube-serie, podcast, radioshow of andere mediaproductie aan een deskundige jury van RTL/Videoland, BNNVARA en Paramount. De studentengroep 'Niet te filmen Prod!' van de opleiding Creative Business werd verkozen tot winnaar met hun productie Let me be!: een psychologisch horrordrama waarin een student te maken krijgt met mentale problemen.

Desi Rodriquez, een van de winnende studenten: “We zijn superblij, maar ook een beetje overvallen, want we hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Het is echt een ander concept dan de rest.” Medestudent Gemma Hoving: “Ons concept viel er echt een beetje buiten en we dachten: dat vindt de jury vast raar of niet goed verkoopbaar. Maar blijkbaar toch wel."

Out-of-the-box-idee

Een van de juryleden was Ralph de Beurs, Creative Director bij RTL/Videoland: “We vonden het écht een out-of-the-box-idee. Het concept was origineel, er was goed over nagedacht en de studenten hebben er een mooie video en presentatie van gemaakt.” Het hoofd van de Creative Unit van RTL/Videoland wil graag met de studenten verder werken.

In totaal deden drie studentgroepen van NHL Stenden mee aan de wedstrijd, met een format dat zij eerder bedachten en produceerden als opdracht voor Matters.frl, het contentplatform van de opleiding Creative Business.

Afbeelding
BMYoung Creative Cup

De Dutch Media Week

De BMYoung Creative Cup is een van de programmaonderdelen van de Dutch Media Week. Dit mediafestival toont de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Samen met een groot aantal partners worden een week lang de vele ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie belicht, gestimuleerd en gepromoot.