Studenten en medewerkers van Hotel Management School Leeuwarden en NHG planten 600 bomen

Afbeelding
boomplantdag

Na het afronden van een studie aan hotelschool Leeuwarden ontvangen studenten niet alleen een diploma, er wordt ook een boom voor ze geplant. Een duurzaam initiatief in samenwerking met Stichting Hotels for Trees, waar ook Notiz Hotel bij aangesloten is. Voor hotelgasten die ervoor kiezen de kamerschoonmaak over te slaan, wordt in binnen- of buitenland ook een nieuwe boom geplant. 

Schoenen uit, laarzen aan

Afgelopen woensdag was de laatste boomplantdag van het seizoen en verruilden zo’n dertig studenten en medewerkers hun nette schoenen voor een paar laarzen. In Stroobos gingen zij enthousiast aan de slag met het planten van niet één, maar twee inheemse struiksoorten – meidoorn en liguster. In totaal gingen rond de 600 struiken de grond in. Samen vormen deze binnenkort twee hagen langs de Sarabos.

Een duurzaam initiatief

Stichting Hotels for Trees bestaat sinds 2021 en is een initiatief van Linde Borger, alumna van Hotel Management School Leeuwarden en Floris Licht, alumnus Hotelschool The Hague. Deze duurzame samenwerking levert een concrete bijdrage aan een groenere hotelwereld waarin er één nieuwe boom geplant wordt voor iedere dag dat een gast er voor kiest de kamerschoonmaak over te slaan. Inmiddels zijn 150 hotels aangesloten en worden dagelijks 400 bomen geplant. Voor de uitvoering van de bebossingsprojecten werkt Hotels for Trees samen met stichting Trees for All. Het doel? Een beter klimaat, de lokale biodiversiteit verrijken en cruciale landschapselementen herstellen.   

Op zaterdag 20 april is de eerstvolgende diploma uitreiking en staat Hotel Management School Leeuwarden weer met de voeten in de klei. Want ook voor deze studenten wordt een boom geplant.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...