You Design The World: Hylke Knot beklimt de daken van de wereld en vertelt erover

Afbeelding
Hylke

Na extreem, extremer, extreemst komt eerst heel lang niets en pas dan het project waar Hylke Knot (31) uit Leeuwarden onderdeel van is. De voormalig Communication & Multimedia Design-student legt in de documentaire '7 Summits 1 Year' de reis vast van Jur Rademakers die in één jaar tijd de hoogste berg van elk continent wil beklimmen. En om beelden te maken, moet Hylke zelf mee… 

Vanwege diverse, uiteenlopende redenen stond Hylke Knot niet op alle zes de bergtoppen die Jur Rademakers intussen wel van zijn lijstje heeft kunnen strepen. Zes gedaan, nog één te gaan: de Puncak Jaya in Indonesië. Het duo was in het voorjaar in Jakarta, klaar om de hoogste berg van Oceanië (4.884 meter) te beklimmen, maar de veiligheidssituatie in de regio liet een expeditie niet toe. En dus keerden de bergbeklimmers onverrichterzake terug naar Nederland.

En in het platte thuisland zijn ze nog steeds. Druk in training, want wanneer de situatie rond de Puncak Jaya veilig genoeg is, moeten Jur en Hylke er in ieder geval fysiek klaar voor zijn. Tot die tijd is het uren maken in de sportschool en kilometers (hard)lopen. En interviews afgeven, want hun verhaal boeit. Als oud-student wordt Hylke gevraagd te komen spreken tijdens het event You Design The World van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD).

Afbeelding
Hylke Knot, You Design The World

Maar wat heeft design te maken met bergbeklimmen? “Alles”, zegt Hylke. “Zoveel mensen die letterlijk en figuurlijk de top willen bereiken, lopen ertegenaan dat de weg ernaartoe lang kan zijn. Je moet je doelen bepalen en soms bijstellen om ze uiteindelijk te behalen. Dat proces pas je toe bij het beklimmen van de Mount Everest, maar is ook raadzaam om je hele leven vorm te geven. Stap voor stap en dat gaat met vallen en opstaan.”

You Design The World 

Op donderdag 1 december vindt You Design The World plaats bij NHL Stenden in Leeuwarden. Het Engelstalige evenement duurt de hele middag – van 12.30 tot 18.00 uur – en staat in het teken van design. En dat is meer dan het ontwerpen van materiële dingen. Want hoe geef jij jouw leven vorm en waarom maak je welke keuzes? Design is ons gereedschap, de wereld onze speeltuin.

Behalve Hylke Knot komen meer grote namen naar You Design The World om te spreken en/of workshops te geven: Erik Kessels (KesselsKramer), Jussi Ängeslevä (ART+COM), Marten Kuipers (DEPT), Johanna Spiller (Alyx), Mark van Wageningen (Novo Typo), Anne van Wieren (Anne Caesar) en Nynke Rixt Jukema (NRJ architectuur). Reserveer nu snel jouw gratis ticket (op=op!).