Door de ontwikkeling van techniek worden de media steeds persoonlijker. Daardoor verandert ook de rol van content, weet senior docent Communication & Multimedia Design (CMD) Eric Voigt. Hij doet vanuit de lectoraten Open Innovatie en Serious Gaming onderzoek naar Situational Storytelling.

“Ik heb de Master Media Innovatie gevolgd, werkte jaren bij televisie- en internetbedrijven en ben nu zeven jaar docent aan de NHL Stenden Hogeschool. Naast lessen aan de opleiding CMD coördineer ik ook de minor Frisian Design Factory, die gevestigd is in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden. Ik ben ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze innovatiehub, waar we met een team van heel verschillende experts zoeken naar concrete baanbrekende oplossingen voor multidisciplinaire vraagstukken.”

Studenten mee laten denken

“Het onderzoek dat ik nu opstart heeft als titel Situational Storytelling. Wat me fascineert aan dit onderwerp is dat de media steeds persoonlijker worden als gevolg van de ontwikkeling van techniek. Daardoor wordt de rol van content ook anders. Wat is de invloed van de situatie waarin je je begeeft met betrekking tot de ontwikkeling van content? Dat is de vraag die ik onderzoek. Wat me aantrekt in praktijkonderzoek is de combinatie van onderzoek en het toepassen van onderzoek in de praktijk en dan vooral om de studenten mee te laten denken in het veldonderzoek.” 

Lectoraat

Open Innovatie