Sarah Walburg

Sarah Walburg begon haar loopbaan als doktersassistente, waarna ze verpleegkunde studeerde aan NHL Hogeschool. Sinds 2011 is ze als docent werkzaam bij de afdeling Verpleegkunde van NHL Hogeschool.

Tijdens de opleiding HBO-V deed Sarah haar onderzoeksstage binnen het door SIA-RAAK gesubsidieerde onderzoek ‘Door denken naar doen; ondersteuning belevingsgerichte aanpak’ van het Talmalectoraat. Vervolgens studeerde ze gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als afstudeerrichting preventie & volksgezondheid.

Bij de GGD Fryslân, afdeling jeugdgezondheidszorg, begon ze als projectcoördinator t.a.v. administratie van het digitaal dossier KD+. Daarna was Sarah werkzaam als gezondheidsbevorderaar en onderzocht ze hoe social media in gezet kan worden om jongeren in de leeftijd van 12+ beter te bereiken.

Sarah werkt vanaf 2011 als docent bij de afdeling Verpleegkunde van NHL Stenden hogeschool. Daarbij richt ze zich op de verbinding tussen de wetenschap en praktijk en nieuwe technologieën. De studieroute  Zorgtechnologie is in samenwerking met het lectoraat iHuman - Welzijn Zorg Digitaal en docenten van het instituut Zorg en Welzijn ontwikkeld.