Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

Over het NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân, ROC Friese Poort en het Friesland College. Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor. 

Afbeelding
Koor

Beleef de Matthäus Passion met het NHL Stendenkoor 

Dinsdag 4 april en woensdag 5 april in de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden

Wordt u ook altijd zo meegevoerd door het openiningskoor Kommt ihr Töchter, ontroerd door de aria Erbarme dich en geraakt door de lieflijke en troostende koralen?  

Beleef ook dit jaar weer het aangrijpende verhaal van liefde, verraad, hoop, angst en vertrouwen. Laat u meevoeren door het aangrijpende lijdens- en stervensverhaal van Jezus. 

Het NHL Stendenkoor onder leiding van dirigent Hans de Wilde zet de lange traditie van de Matthäus Passion voort in samenwerking met het Promenade Orkest Amsterdam. Met deze samenwerking verwachten we weer een doorleefde uitvoering van de Matthäus Passion op hoog niveau te kunnen maken. Vele bezoekers van het concert van vorig jaar waren het er over eens ‘Het NHL Stendenkoor zet een uitmuntende uitvoering neer’ en ‘ Voor een echt mooie Matthäus Passion hoef je niet naar de grote namen in de Randstad, maar kun je terecht in Leeuwarden.’ 

De uitvoeringen zijn op dinsdag 4 april en woensdag 5 april 2023 in de Grote- of Jacobijnerkerk, Leeuwarden. Aanvang: 19.30 uur. 

Evangelist: Fabian Strotmann, Christus: Edmund Saddington, Sopraan: Ingrid Nugteren, Alt: Dorien Lievers, Tenor: Edward Ross, Bas: Matthijs Mesdag, Orgel: Johan Bijhold.  

Kaarten zijn in de voorverkoop € 30,00, voor studenten/scholieren € 20,00  (inclusief consumptie en programmaboekje) en zijn hier te bestellen. Kaarten aan de deur zijn € 32,50. 

Jaarlijkse concerten 

Het koor zingt,  naast het benefiet Adventsconcert , traditiegetrouw in de week voor Pasen de Matthäus of Johannes Passion van J.S. Bach in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.  Het derde grote concert wordt gegeven tijdens het jaarlijks georganiseerde CityProms in Leeuwarden. Afgelopen juni heeft het koor daar de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, in samenwerking met harmonieorkest Crescendo uit Drachten.   

Naast deze jaarlijkse uitvoeringen zingt het koor nog bij en voor andere gelegenheden.

Wil je meer weter of meedoen?   

Je bent van harte welkom. Hier kun je terecht voor je vragen of om je aan te melden. Je kan natuurlijk ook een keer komen kijken bij een repetitie.

Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal