Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân en Firda (voorheen Friese Poort en Friesland college). Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor. 

export_adventkoor_23.jpg
Benefiet adventsconcert NHL Stendenkoor

Vom Himmel Hoch

Op zaterdag 9 december voert het NHL Stendenkoor haar jaarlijkse benefiet adventsconcert uit in de Grote of Jacobijner kerk te Leeuwarden. Onder bezielende leiding van dirigent Hans de Wilde en in samenwerking met sopraan Aylin Sezer, bas/ bariton Joep van Geffen en het Promenade Orkest belooft het een bijzondere muzikale avond te worden.   ‘Met het Promenade Orkest kunnen we in de kerst programmering groot uitpakken’ aldus De Wilde. Op het programma staat als eerste de Ambrosiaanse lofzang  ‘Te Deum’ van Dvořák, vaak uitgevoerd op vooravonden van kerkelijke feestdagen. Te Deum wordt ook wel beschouwd als één van de meest spectaculaire werken van Dvořák, en is daarmee een feestelijke opening van dit concert. Dan volgen er drie pareltjes uit de koorliteratuur: ‘Ave verum corpus’ en ‘Laudate Dominum’ van Mozart, gevolgd door ‘Verleih uns Frieden’ van Mendelssohn Bartholdy. De tekst van deze koraalcantate is een gebed voor vrede. Hoe passend in een tijd waarin de wereld in brand lijkt te staan. De eerste zin die klinkt uit het koor is: ‘Geef ons genadig vrede, Here God, in onze tijd’.                                                

Vervolgens zal nog een werk van Mendelssohn Bartholdy klinken: ‘Vom Himmel hoch’. Deze kerstcantate is gebaseerd op een hymne van Maarten Luther. Met deze kerstklanken sluit het NHL Stendenkoor haar adventsconcert af, waarbij in de laatste strofe alvast het nieuwe jaar wordt ingeluid.  

Waar en wanneer?

 • Het concert start om 20.00 uur in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden.

Toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte voor de Voedselbank Leeuwarden. Onder het motto 'Oog voor voedsel, hart voor mensen' verstrekt Voedselbank Leeuwarden aan elke klant (inwoner van de gemeente Leeuwarden) één keer in de veertien dagen een voedselpakket. Van harte aanbevolen.  

Afbeelding
Koor

Van klassiek tot jazz! 

Hou je van zingen? Kom dan bij het NHL Stendenkoor! 

Het NHL Stendenkoor bestaat uit (oud-)studenten en (oud-)medewerkers van NHL Stenden hogeschool, RUG Campus Fryslân en Firda. Door de inspirerende repetities onder leiding van dirigent Hans de Wilde verbindt muziek studenten, medewerkers, onderwijs en de regio.  Onze repetities zijn op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in molen De Eendragt op het plein tussen de gebouwen van NHL Stenden aan Rengerslaan 8 en 10. 

Je bent van harte welkom op een repetitie. Wil je meer info, stuur een mail naar nhlstendenkoor@nhlstenden.com    

Comité van aanbeveling 

Het NHL Stendenkoor krijgt steun van prominente personen die kenbaar hebben gemaakt hun naam aan het koor te willen verbinden. Zij vormen gezamenlijk het comité van aanbeveling NHL Stendenkoor. In de komende vier jaar nemen de volgende personen zitting in het comité: 

 • Leendert Klaassen 
  Voorzitter comité van aanbeveling NHL Stendenkoor en voormalig voorzitter Stenden hogeschool 
 • Jouke de Vries 
  Voorzitter cvb RUG en Campus Fryslân 
 • Remco Meijerink 
  Voorzitter cvb Firda (fusie ROC Friese Poort en Friesland College sinds 1 augustus 2023) 
 • Sybrand Buma 
  Burgemeester Leeuwarden 
 • Chris Fictoor 
  Componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus 

Concertagenda NHL Stendenkoor: 

zaterdagavond 

9 december ‘23 

Benefiet Adventsconcert 

dinsdagavond 

26 maart ‘24 

Passie concert 

woensdagavond 

27 maart ‘24 

Passie concert 

zaterdagavond 

29 juni ‘24 

City Proms concert 

Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal