Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân en Firda (voorheen Friese Poort en Friesland College). Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor. 

Concertagenda NHL Stendenkoor: 

Zaterdag29 juni 2024 CityProms concert: Ode aan de dieren 
ode-aan-dieren

Ode aan de dieren

Elk jaar gaat het NHL Stendenkoor tijdens CityProms nieuwe muzikale samenwerkingen aan. Dit jaar staat CityProms in het teken van dieren. 

Het NHL Stendenkoor geeft op unieke wijze invulling aan dit thema. Onder leiding van dirigent Hans de Wilde zal het koor, in samenwerking met het St. Vitus kinder- en jeugdkoor uit Leeuwarden, een specifieke reeks liederen uitvoeren die door Annie M.G. Schmidt geschreven en door Harry Bannink gecomponeerd zijn. Zo zullen er liedjes uit onder andere de populaire serie ‘Ja zuster, nee zuster’ klinken. In al deze liederen spelen dieren een rol. Deze ‘Ode aan de dieren’ zal muzikaal begeleid worden door een combo bestaande uit Johan Bijhold achter de piano, Joost van Schaik op de drums en contrabassist Oeds Bouwsma. 

 

Het concert wordt op 29 juni twee keer uitgevoerd, om 16.30 uur en om 20.00 uur in de Grote Kerk te Leeuwarden. De entree is gratis.

Het belooft een feest (van herkenning) te worden voor jong en oud. 

Benefietconcert brengt 1305 euro op voor Voedselbank Leeuwarden

De uitvoering van het jaarlijkse benefiet adventsconcert 'Vom Himmel Hoch' door het NHL Stendenkoor en het Promenade Orkest op zaterdag 9 december 2023 heeft 1305 euro opgeleverd voor de Voedselbank Leeuwarden. 

Onder de bezielende leiding van dirigent Hans de Wilde werd muziek van Mendelssohn, Dvořák en Mozart ten gehore gebracht.  

Afbeelding
Koor

Van klassiek tot jazz! 

Hou je van zingen? Kom dan bij het NHL Stendenkoor! 

Het NHL Stendenkoor bestaat uit (oud-)studenten en (oud-)medewerkers van NHL Stenden hogeschool, RUG Campus Fryslân en Firda. Door de inspirerende repetities onder leiding van dirigent Hans de Wilde verbindt muziek studenten, medewerkers, onderwijs en de regio.  Onze repetities zijn op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in molen De Eendragt op het plein tussen de gebouwen van NHL Stenden aan Rengerslaan 8 en 10. 

Je bent van harte welkom op een repetitie. Wil je meer info, stuur een mail naar nhlstendenkoor@nhlstenden.com    

Comité van aanbeveling 

Het NHL Stendenkoor krijgt steun van prominente personen die kenbaar hebben gemaakt hun naam aan het koor te willen verbinden. Zij vormen gezamenlijk het comité van aanbeveling NHL Stendenkoor. In de komende vier jaar nemen de volgende personen zitting in het comité: 

 • Leendert Klaassen 
  Voorzitter comité van aanbeveling NHL Stendenkoor en voormalig voorzitter Stenden hogeschool 
 • Jouke de Vries 
  Voorzitter cvb RUG en Campus Fryslân 
 • Remco Meijerink 
  Voorzitter cvb Firda (fusie ROC Friese Poort en Friesland College sinds 1 augustus 2023) 
 • Sybrand Buma 
  Burgemeester Leeuwarden 
 • Chris Fictoor 
  Componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus 
Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal