Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân en Firda (voorheen Friese Poort en Friesland College). Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor. 

NHL Stendenkoor Pasen

Beleef deze Pasen een unieke Passie ervaring met het NHL Stendenkoor

In 2024 staan er twee verschillende passies van J.S. Bach op het programma van het NHL Stendenkoor. Op dinsdag 26 maart de Matthäus Passion en op woensdag 27 maart de Johannes Passion, beide in de Grote of Jacobijner kerk te Leeuwarden. Het is een unieke ervaring om deze meesterwerken van Bach door hetzelfde koor, orkest en solisten te kunnen beluisteren, vooral wanneer beide concerten elkaar opvolgen in de week voor Pasen.

NHL Stenden Hogeschool biedt bezoekers de mogelijkheid om een Passie Passe-partout aan te schaffen. Hiermee kunnen bezoekers genieten van beide concerten tegen een aantrekkelijk tarief én zijn ze verzekerd van een mooie zitplaats in het voorste gedeelte van de kerk. De Passie Passe-partout is gelimiteerd beschikbaar.

export_adventkoor_23.jpg

Benefietconcert brengt 1305 euro op voor Voedselbank Leeuwarden

De uitvoering van het jaarlijkse benefiet adventsconcert 'Vom Himmel Hoch' door het NHL Stendenkoor en het Promenade Orkest op zaterdag 9 december 2023 heeft 1305 euro opgeleverd voor de Voedselbank Leeuwarden. 

Onder de bezielende leiding van dirigent Hans de Wilde werd muziek van Mendelssohn, Dvořák en Mozart ten gehore gebracht.  

Afbeelding
Koor

Van klassiek tot jazz! 

Hou je van zingen? Kom dan bij het NHL Stendenkoor! 

Het NHL Stendenkoor bestaat uit (oud-)studenten en (oud-)medewerkers van NHL Stenden hogeschool, RUG Campus Fryslân en Firda. Door de inspirerende repetities onder leiding van dirigent Hans de Wilde verbindt muziek studenten, medewerkers, onderwijs en de regio.  Onze repetities zijn op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in molen De Eendragt op het plein tussen de gebouwen van NHL Stenden aan Rengerslaan 8 en 10. 

Je bent van harte welkom op een repetitie. Wil je meer info, stuur een mail naar nhlstendenkoor@nhlstenden.com    

Comité van aanbeveling 

Het NHL Stendenkoor krijgt steun van prominente personen die kenbaar hebben gemaakt hun naam aan het koor te willen verbinden. Zij vormen gezamenlijk het comité van aanbeveling NHL Stendenkoor. In de komende vier jaar nemen de volgende personen zitting in het comité: 

 • Leendert Klaassen 
  Voorzitter comité van aanbeveling NHL Stendenkoor en voormalig voorzitter Stenden hogeschool 
 • Jouke de Vries 
  Voorzitter cvb RUG en Campus Fryslân 
 • Remco Meijerink 
  Voorzitter cvb Firda (fusie ROC Friese Poort en Friesland College sinds 1 augustus 2023) 
 • Sybrand Buma 
  Burgemeester Leeuwarden 
 • Chris Fictoor 
  Componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus 

Concertagenda NHL Stendenkoor: 

dinsdagavond 26 maart ‘24 Passie concert 
woensdagavond 27 maart ‘24 Passie concert 
zaterdagavond 29 juni ‘24 City Proms concert 
Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal