Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

“Van klassiek tot jazz!”

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, ROC Friese Poort en het Friesland College. Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor.

Zaterdag 11 december: benefiet adventsconcert

Als opmaat naar de dagen van Licht, zal het adventsconcert in het teken staan van het eerste deel van de Messiah van G.F. Händel: de geboorte. In dit eerste deel van de Messiah combineert Händel duisternis en licht. Het gehele ensemble staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Het adventsconcert zal worden afgesloten met het alom bekende ‘Hallelujah’. Wegens overweldigende succes is een extra concert inmiddels ook uitverkocht.

Zaterdag 11 december
De Grote of Jacobijner Kerk in Leeuwarden
UITVERKOCHT

Samenstelling ensemble

Het oratorium wordt gezongen door solisten, het NHL Stendenkoor en begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest aangevuld met Johan Bijhold op het orgel. Tineke Rosenboom en Carina Vinke nemen de sopraan en alt partij voor hun rekening samen met Leon van Liere als tenor en Daniël Mostert als bas.

Opbrengst naar goede doel

Traditioneel verbindt het NHL Stendenkoor aan dit concert in december een goed doel in combinatie met gratis toegang voor het publiek,

Zaterdag 11 december
20.00 uur (deuren openen vanaf 19.15)
De Grote of Jacobijner Kerk in Leeuwarden

In verband met de Coronamaatregelen is aanmelding vooraf verplicht. Reserveer daarom de gratis toegangskaarten via Gesevents.

 

Het NHL Stendenkoor geeft tenminste drie keer per jaar een concert. In het voorjaar een groot(s) Passieconcert, in december een concert dat vaak gekoppeld is aan de adventstijd en in juni werkt het koor mee aan CityProms Leeuwarden. Elk concert wordt uitgevoerd in samenwerking met professionele (internationale) solisten en orkesten. Naast klassieke koorwerken worden er ook moderne werken uitgevoerd samen met regionale musici, zoals een bigband of brassband. Een keer vrijblijvend mee repeteren op donderdagavond of meer weten over het koor? Stuur dan een mail naar nhlstendenkoor@nhlstenden.com.

 

Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Taal

Koralen Matthäus Passion

Één van de twaalf koralen uit de Matthäus Passion van J.S. Bach zien en beluisteren.