Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

“Van klassiek tot jazz!”

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân, ROC Friese Poort en het Friesland College. Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor.

Op het eerstvolgende concert van NHL Stendenkoor wordt de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, i.s.m. harmonieorkest Crescendo uit Drachten. Voor dit concert is het NHL Stendenkoor aangevuld met belangstellende projectzangers.
Solisten zijn Fardau van der Woude, Laurent Nadal en Joep van Geffen.

'Geniet van elk moment dat geluk brengt'. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de dertiende eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde deel uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het deel heeft een iconische status bereikt en is gebruikt in tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en in films als Excalibur en The Doors. Ook nu vormt dit het absolute hoogtepunt van het concert.

Vrijdag 24 juni : Adverium, Drachten, 20.00 uur

Het concert Carmina Burana (Carl Orff) wordt twee keer uitgevoerd  door het NHL Stendenkoor in samenwerking met Crescendo Drachten . Op vrijdag 24 juni om 20.00 uur in Adverium Drachten (kaarten te koop via de website van Crescendo Drachten).

City Proms, zaterdag 25 juni : Grote Kerk, Leeuwarden, 20.00 uur

De tweede uitvoering van Carmina Burana (Carl Orff) vindt plaats tijdens CityProms in de Grote of Jacobijner kerk. De toegang is gratis. Meer informatie over City Proms  en over deze uitvoering is te vinden op www.cityproms.nl

Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal