Afbeelding
header-nhlstenden-koor.jpg

NHL Stendenkoor

“Van klassiek tot jazz!”

Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, RUG campus Fryslân, ROC Friese Poort en het Friesland College. Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor.

Op het eerstvolgende concert van NHL Stendenkoor wordt de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, i.s.m. harmonieorkest Crescendo uit Drachten. Voor dit concert is het NHL Stendenkoor aangevuld met belangstellende projectzangers.
Solisten zijn Fardau van der Woude, Laurent Nadal en Joep van Geffen.

'Geniet van elk moment dat geluk brengt'. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de dertiende eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde deel uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het deel heeft een iconische status bereikt en is gebruikt in tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en in films als Excalibur en The Doors. Ook nu vormt dit het absolute hoogtepunt van het concert.

Koor

Wil je mee zingen? Niuewe (inter)nationale (student) leden zijn van harte welkom.

Op donderdagavond van 19.45-22.00 uur repeteren we.  Vanaf januari starten we met de repetitie voor de uitvoering van de Passion, die net voor Pasen wordt uitgevoerd. Onze repetitieruimte is in de Molen (op het plein tussen de gebouwen van NHL Stenden) in Leeuwarden.

Jaarlijkse concerten 

Het koor zingt,  naast het benefiet Adventsconcert , traditiegetrouw in de week voor Pasen de Matthäus of Johannes Passion van J.S. Bach in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.  Het derde grote concert wordt gegeven tijdens het jaarlijks georganiseerde CityProms in Leeuwarden. Afgelopen juni heeft het koor daar de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, in samenwerking met harmonieorkest Crescendo uit Drachten.   

Naast deze jaarlijkse uitvoeringen zingt het koor nog bij en voor andere gelegenheden.

Adventsconcert - Gloria in excelsis deo
zaterdag 10 december 2022

Grote- of Jacobijnerkerk, Leeuwarden
Aanvang: 20.00 uur
Benefietconcert - toegang is gratis

Dirigent - Hans de Wilde
Sopraan - Deirdre Angenent
Orgel - Johan Bijhold
Harmonium - Dirk Luijmes

Na afloop van dit benefietconcert is er een collecte voor de Voedselbank Leeuwarden.

Wil je meer weter of meedoen?   

Je bent van harte welkom. Hier kun je terecht voor je vragen of om je aan te melden. Je kan natuurlijk ook een keer komen kijken bij een repetitie.

Afbeelding
facebook.logo.jpg
Facebook
Afbeelding
Instagram
Instagram
Afbeelding
Taal