Afbeelding
Header European Tourism Futures Institute (ETFI)
Afbeelding
Header European Tourism Futures Institute (ETFI)

BEFuture

Projectleider
Jochem Jansen & Amber Herrewijn
Looptijd
september 2023 t/m maart 2025
Domeinen
Toerisme en vrije tijd

Met gepaste trots kunnen we mededelen dat wij partner zijn van het onlangs gelanceerde EU-project BEFuture! Samen met partners uit België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië wordt er in het Business Event Future project gewerkt aan een duurzame en digitale transitie van de zakelijke evenementenbranche. Hiermee wordt de toekomst van de evenementensector in Europa vormgeven. Dit wordt gedaan door middel van een regeneratieve, veerkrachtige en duurzame transformatie van de industrie. Het project zal het gehele evenementen ecosysteem betrekken bij het mede-ontwerpen en uitvoeren van een viertal pakketten. 

Aanleiding voor het project

Om toekomstbestendig te zijn, werkt het BEFuture aan veerkracht binnen de sector om de concurrentiepositie van de Europese evenementensector te versterken en om te vormen tot een wereldwijde benchmark voor innovatie, technologie en duurzaamheid. Daarbij kan gedacht worden aan tech-oplossingen en -innovaties, het minimaliseren en meten van CO2 uitstoten, inclusief zijn en de positieve en blijvende impact voor alle stakeholders optimaliseren. Om deze nieuwe generatie evenementen te bevorderen, zal BEFuture een acceleratieprogramma uitrollen dat tenminste 80 innovatieve projecten zal ondersteunen, evenals een uitgebreid communicatie- en training programma, waarmee aangesloten wordt van belangrijke evenementen in de branche (zoals de IBTM World, IMEX en het Mobile World Congress).

Probleemstelling en projectaanpak

Om tot een toekomstbestendige industrie te komen, worden best practices geïdentificeerd, trainingen en co-creatieve programma’s uitgezet en innovatieve projecten gesubsidieerd. Met het identificeren van key stakeholders in de industrie wordt het ecosysteem in kaart gebracht zodat samenwerking en synergie de zakelijke evenementenindustrie versterkt en verduurzaamt.

Met behulp van het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen zal het project best practices identificeren en vervolgens talent ontwikkelen en innovatiecapaciteit opbouwen onder SMEs en professionals in de branche. Dit wordt gedaan door co-creatie workshops en andere innovatie-evenementen te organiseren die technologieën, strategieën en trends verkennen en professionals bijeenbrengen die de toekomst van de branche zullen vormgeven.

Projectteam

  • Amber Herrewijn  is senior docent onderzoeker Event Management bij de Master International Leisure, Tourism & Event Management. Ze begeleidt studenten in onderzoek op het gebied van onder andere duurzame evenementen, gedragsverandering, inclusie en virtuele transformaties in de event sector.

  • Jochem Jansen is senior docent onderzoeker op het gebied van placemaking en scenario planning. Hij is PhD kandidaat en betrokken bij diverse projecten die gericht zijn op transformaties van stedelijke en rurale gebieden.

  • Stefan Hartman is als hoofd van ETFI betrokken als algeheel coördinator en inhoudsexpert.

Voornaamste of voorlopige resultaten

Dit is de eerste keer dat een Europees project is toegekend aan de Meetings Industry of Business Events (BE) industrie in Europa. BE draagt het meeste bij aan de inkomsten van de toeristenindustrie. In 2019 bedroeg de waarde ervan $916 miljard wereldwijd. Er wordt verwacht dat het in 2030 $1,780 miljard zal bereiken. Dus de wereldwijde markt vertoont continue groei, met een dip in 2020 als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Afbeelding
07-BEfuture-colour-web-RBG-tagline-transp-pos.png
BEFuture

Shaping the future of business events

Afbeelding
EN_Co-fundedbytheEU_RGB_POS.png
European Union

Co-funded by the European Union

Sustainable Development Goals

Dit project draagt bij aan...